Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Zapeljivi mafini

Težavnost Čas priprave 20 min Čas kuhanja 60 min
Odlična kombinacija mafinov s slastno čokoladno krono.

Sestavine

Za tortice

  • - 110g masla
  • - 110g rjavega ali kokosovega sladkorja
  • - 80g riževe moke
  • - 1/2 žličke pecilnega praška
  • - 25g kakava v prahu
  • - 2 jajci

Za okras

  • - 120ml smetane za stepanje
  • - 300g čokolade z najmanj 60% kakva
  • - 50g masla

Navodila

Tortice

Sestavine stresemo v posodo in mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes. Ames razdelimo v 12 modelčkov enakomerno. Pečemo v predhodno segreti pečici pro temperatura 190C.

Okras

Čokolado nasekljamo na drobne koščke. V posodi zavremo smetano nato odstavimo in dodamo vanjo čokolado. Stati postino cca 5 minut in nato use skupaj mešamo, da dobimo gladko zmes. Dodamo še maslo in ga umešamo v zmes. Počakamo, da se masa ohladi in nato jo z vrečko za okraševanje ali v našem primeru navadno polivinilasto vrečko nanesemo na tortice.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.