Silikonski pekač za peko - BREAD MAKER

Predstavljamo vam odlično posodo za peko kruha.
Ni na zalogi
SKU
837-251
33,00 €
Predstavljamo vam odlično posodo za peko kruha. Silikonski pekač za peko Bread Maker je izdelana iz 100% platinastega silikona, ki je enostaven in varen za uporabo, ter se kruh nanj ne prime. V posodi stehtate sestavine, jih zamesite, pustite da vzhajajo in spečete. Vse v eni posodi! Posoda za pripravo kruha BREAD MAKER je idealna za tehtanje sestavin, gnetenje, vzhajanje ter pečenje kruha. VSE OPRAVIMO V ENI POSODI! Tako prihranimo čas, saj je čiščenja mnogo manj, kot pri klasičnem postopku. Pa še prihranimo pri prostoru, ker potrebujemo le en pripomoček. Sama oblika posode omogoča cirkulacijo zraka. Zaradi odprtin na koncih se nekaj vlage vseeno zadrži v posodi in tako preprečimo izsušitev kruha med pečenjem. Odprtine na koncih omogočajo kroženje vročega zraka, zato ima kruh hrustljavo skorjico. Zaradi vrhunskega materiala – platinastega silikona – je posoda obstojna in trajna, prenese visoke temperature od -60°C do + 220°C – v pečici ali mikrovalovki, peremo jo lahko v pomivalnem stroju. MERE: 28 x 23 cm, višina: 13 cm, volumen: 600 ml, rjava barva. RECEPT ZA KRUH S SEMENI Sestavine za kruh: 250 g pšenične moke 165 ml vode 1 čajna žlička soli 5 gr svežega kvasa ali 1 čajna žlička suhega kvasa 10 gr sezamovih semen 10 gr temnih lanenih semen 10 gr sončničnih semen 10 gr kaše 5 gr makovih zrn 50 ml vode ½ čajne žličke soli PRIPRAVA: Posip: Semena za posip stresemo na pekač in jih popečemo 5 min. pri temperaturi 180°C (do dobijo lepo zlato barvo). Stresemo semena v posodo ter navlažimo z 50 ml vode ter postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladijo.Testo: V posodi BREAD MAKER zmešamo moko in vodo, zgnetemo ter pustimo 30 minut. Nato dodamo kvas raztopljen v malo vode ter ½ žličke soli, ponovno zgnetemo, nato dodamo semena in jih vgnetemo v testo, pokrijemo posodo z vlažno krpo ter pustimo shajati 2 uri na sobni temperaturi. Semena, ki smo jih pripravili za posip, stresemo na pladenj, navlažimo površino testa, da se semena lepo oprimejo površine. Testo s posipom pustimo še 1 uro da počiva.Pečemo tako, da zapremo posodo, predtem ogrejemo pečico na 220°C in pečemo 25 do 30 minut. Ko je kruh pečen, ga pustimo na rešetki, da se ohladi. Za posip – skorjo: 10 gr sezamovih semen 10 gr makovih zrn 10 gr lanenih semen 10 gr sončničnih semen 10 gr kaše 50 ml vode
Napišite vaše lastno mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko podajo mnenja o izdelkih. Prijavite se ali Ustvarite račun.
  1. Brezglutenske bombetke iz ajde in kvinoje Brezglutenske bombetke iz ajde in kvinoje Odlične bombice.
  2. Kruh brez kvasa iz nakaljene ajde in prosa Kruh brez kvasa iz nakaljene ajde in prosa Odličen kruh, brez kvasa, brez glutena - poskusite, ne bo vam žal!