Mok'ca, preprosto drugačna.

Sveža kava hišna mešanica 100 g

Dodatne slike

Sveža kava hišna mešanica 100 g
4,40 €

Razpoložljivost: Na zalogi

Okus in aroma: prevladujejo sadne arome in okusi, čuti se priokus medu, ki je nežno pikanten. Dodatek mleka prebudi aromo ingverja.
ALI
Opis

Opis

O kavi Escobar: Izvor: 7 različnih sort kav s poreklom iz Srednje Amerike, Afrike, Indije Vrsta: 100 % Arabica Okus in aroma: prevladujejo sadne arome in okusi, čuti se priokus medu, ki je nežno pikanten. Dodatek mleka prebudi aromo ingverja. O mešanici Prva Skodelica kave na Vrhniki je nastala izpod peresa znanega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja. Stoletje kasneje smo na Vrhniki zasnovali novo zgodbo o Skodelici kave. S pozitivnim odnosom do kulturne dediščine in kreativnim pristopom k praženju kave jo pišemo v družinski pražarnici, v ponudbi imamo tudi hišno mešanico iz najbolj cenjenih kavnih zrn vrste Arabica, ki smo jo poimenovali Skodelica kave. Hišno mešanico Skodelica kave priporočamo ljubiteljem kave pripravljene na turški način. Priporočilo za pripravo okusne in aromatične kave v džezvi Za pripravo okusne kave na turški način potrebujete fino zmleto sveže praženo kavo in »džezvo« ali navadno manjšo posodico. Za eno skodelico kave zadostuje 1,5 dl vode in dobri dve žlički kave (15 g). 1. Posodo napolnite z vodo, v hladno vodo dodajte kavo ter pristavite na vročo kuhalno ploščo. (Pri indukciji se izogibajte najvišjim temperaturam, sicer voda prehitro zavre.) 2. Ko kava malo potone (cca po 1 minuti) dobro premešajte, da se kava razpusti, na površju pa počasi nastane penasta plast, nato počakajte, da se kava začne počasi dvigovati. 3. Ko se kava dviguje proti robu džezve, jo pazljivo odstavite še preden zavre, pri približno 90⁰C. Na vrhu bo nastala debela plast pene. 4. Za trenutek kavo lahko pristavite nazaj na vročo ploščo, vendar ni nujno. Kava namreč ni ljubiteljica previsokih temperatur. Preden kavo začnete piti počakajte vsaj 2 do 2,5 minut (približno toliko časa kot ste porabili za pripravo), da se kava umiri in se večji delci usedejo na dno posode. Kavo nato prelijete v skodelico. Po želji osladkamo, dodamo mleko, malo smetane … Turško kavo ponudimo s kozarcem vode, s katero si očistimo okušalno paleto na jeziku - požirek ali dva vode spijemo preden začnemo piti kavo, nato pa uživamo ob kavi, požirek za požirkom.
Dodatne informacije

Dodatne informacije

teza Ne
Način pakiranja vrečka
volumen Ne
Mnenja
×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.