Xanthan gumi (ksantan)

Xanthan (ZAN thun) gumi je največkrat uporabljen pri pripravi brezglutenskih jedi, saj veže, zgoščuje in deluje kot naravni emulgator v prehrani.
Na zalogi
SKU
1811-376
4,80 €
Xanthan gumi je največkrat uporabljen pri pripravi brezglutenskih jedi, saj veže, zgoščuje in deluje kot naravni emulgator v prehrani. Zelo je priljubljen kot dodatek pri izdelavi sladic, saj so le te homogene in enakomerne. Xanthan gumi je pridobljen s fermentacijo koruznega sladkorja z mikrobi “Xanthomonas campestris.” Pogosto je dodan v prehrani, saj je zares vsestranski, poleg tega pa je pridobljen na naraven način in spada me dovoljene in naravne dodatke v prehrani. Izogibajo naj se ga ljudje z občutljivostjo na koruzo. BREZ GLUTENA. Pri doziranju moramo biti previdni in ga dodajamo zares počasi, saj že majhna količina zadošča za željeni učinek. Pri peki brezglutenskega kruha Xanthan gumi igra zares pomembno vlogo, da je testo res gnetljivo, saj lahko rečemo da delno nadomešča gluten, testu dodaja elastičnost in viskoznost. Prav te lastnosti pa so še kako pomembne ko pripravljate tudi ostale dobrote brez glutena, saj lahko piškote pečete brez skrbi da bi razpadli, preprečuje drobljenje, pomaga pa tudi pri vzhajanje, zadrži zračne mehurčke in tako testo dobi lepo obliko. Lahko rečemo, da Xanthan gumi zares nadomešča vse lastnosti glutena. Xanthan gumi lahko denimo uporabite v receptu za domači kruh brez glutena. Vsebina 100 g.
Napišite vaše lastno mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko podajo mnenja o izdelkih. Prijavite se ali Ustvarite račun.
  1. Slani mufini iz kvinoje Slani mufini iz kvinoje Mufini nekoliko drugače. Zakaj pa ne!
  2. Pustne rožice Pustne rožice Namesto krofov lahko pustne dobrote pripravimo tudi nekoliko drugače.
  3. Ajdov kruh brez glutena Ajdov kruh brez glutena Enostaven in odličen kruh, ki ga v trenutku pripraviš in tudi pospraviš, ker je tako slasten ;-)
  4. Potica brez glutena in kvasa Potica brez glutena in kvasa Potica brez glutena in brez kvasa.