Knjiga DROŽOMANIJA

Najobsežnejša slovenska knjiga o peki z drožmi je ponovno na voljo v razširjeni in dopolnjeni izdaji.
Na zalogi
SKU
89382
34,99 €
Najobsežnejša slovenska knjiga o peki z drožmi je ponovno na voljo v razširjeni in dopolnjeni izdaji. Najboljša knjiga o kruhu za leto 2019 po izboru Gourmand International World Cookbook Awards Prva in najobsežnejša slovenska knjiga o peki kruha in peciva z drožmi: več kot 300 strani več kot 45 receptov več kot 6000 prodanih knjig najhitreje razprodana knjiga o peki kruha, 1. izdaja v 3 mesecih 4 naklade slovenska zmagovalka na tekmovanju Gourmand World Cookbook Awards v 2 kategorijah (”kruh” in ”zbiranje dobrodelnih sredstev”) in uvrstitev v finale Kaj je novega v 3. dopolnjeni in razširjeni izdaji:  Preden zadrožite, ne pozabite, v katerem so na kratko povzeti napotki za uspešno peko z drožmi, kar bralcem olajša spoznavanje s peko z drožmi.  The Quest for Sourdough je poglavje, v katerem je predstavljena pobuda podjetja Puratos iz Belgije. To vabi vse lastnike droži po svetu, da svoje droži registrirajo na njihovi spletni strani.  Na koncu knjige je dodan Indeks sestavin in ključnih besed v knjigi, ki omogoča lažji in hitrejši pregled vsebine knjige.  Kazalni trak, da si boste lahko preprosto označili, kje ste ostali pri branju, ali pa svoj najljubši recept. Anita Šumer je o četrti izdaji knjige Drožomanija povedala: »Izjemno ponosna sem, da je knjiga Drožomanija tako priljubljena med ljubitelji zdravega načina peke – peke z drožmi in so bile vse dosedanje tri izdaje zelo hitro razprodane. Na četrto izdajo je bilo treba malce počakati, saj smo jo temeljito prenovili – vsebinsko in vizualno. Nova oblikovna podoba knjige je delo Mance Zupanc, fotografije pa je posnel Primož Lavre. Vsi navdušeni drožomani se bodo razveselili preskušenega recepta za pripravo vlečenega testa z drožmi ter novih fotografij dveh najbolj priljubljenih receptov iz knjige: rženka in čokoladnega pirinega kolača s sadjem. Četrto izdajo boste prepoznali že po novi naslovnici: zvezda naslovnice ostaja Rudl, nad njim pa je naslov, ki se sklada s celostno grafično podobo blagovne znamke Drožomanija. Ponosna sem tudi na nagrado in naziv Najboljša knjiga o kruhu s svetovnega knjižnega kulinaričnega izbora Gourmand World Cookbooks Awards.« S 312 stranmi je Drožomanija najobsežnejša in prva slovenska knjiga o peki z drožmi, edinstvena tudi zato, ker v njej najdete tudi ideje za kuho z drožmi. Navdušuje tako začetnike kot tudi bolj izkušene peke z drožmi. Zaradi droži ali domačega kvasa so pekovski izdelki lažje prebavljivi, dolgoobstojni, imajo nižji glikemični indeks, so okusnejši in nas hitreje nasitijo. Knjiga vsebuje 45 preprostih vsakdanjih in prazničnih receptov, ki temeljijo na slovenski prehransko-kulturni dediščini. Tako med drugim v njej najdete recepte za rženi kruh, preprost beli kruh, koruzni, ajdov z orehi, sadni kruh, potico, buhteljne, krofe ter mnogo drugih. Za več receptov pa kar pokukajte v kazalo. Zajema poglavja Od žita do droži, Vaš prvi, SOS za droži, beležke za vaše recepte, urnike peke, slovarček, hiter pregled/diagram peke in še in še. Podrobno opisani in slikovno nazorni postopki (od tehtanja, zamesa, gnetenja, oblikovanja, zarezovanja in peke) vas popeljejo v zdrav svet peke z drožmi na preprosti način. Knjigo krasijo tudi čudovite fotografije Primoža Lavreta in ilustracije, narejene po predlogah avtorice. Od vsake prodane knjige pa sta dva evra namenjena za terapije 7-letne Lize s cerebralno paralizo. Naj vas torej zagrabi drožomanija, a pazite, poti nazaj ni, še bolj boste pekli in pekli.
Napišite vaše lastno mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko podajo mnenja o izdelkih. Prijavite se ali Ustvarite račun.

BREZPLAČNA EKNJIGA