Ajdov kruh s chia semeni, brez kvasa

Ajdov kruh s chia semeni, brez kvasa

Ajdov kruh s chia semeni, brez kvasa

Zelo okusen kruh brez glutena, s chia semeni!

Sestavine:

- 40 g chia semen

- 240 ml vode

- 300 g ajdove moke

- 3 čajne žličke vinskega kamna

- 1 čajna žlička soli

- 160 ml vode

- 60 ml oljčnega olja

- sončnična semena

Navodila: 

Najprej namočimo chia semena v vodo in pustimo 10 minut. Pripravimo svežo ajdovo moko, dodamo vinski kamen in sol. Suhe sestavine res dobro premešamo. Dodamo oljčno olje, vodo in namočena chia semena, ki smo jih pripravili na začetku. Vse skupaj zmešamo počasi, in ne preveč, le toliko da ni več vidne suhe moke. Maso prestavimo v pekač in povrhu posujemo s sončničnimi semeni.

Pečemo v ogreti pečici na 180*C, 1 uro in 10 minut. Če zgornja plast kruha prehitro potemni, kruh med peko pokrijemo z alu folijo ali peki papirjem.

Razrežemo ko se ohladi. Dober tek :)

Related Posts
  1. Ekološka trgovina v Ljubljani Ekološka trgovina v Ljubljani Mok'ca-več kot samo ekološka trgovina
  2. Celiakija - osebna zgodba Celiakija - osebna zgodba Moja zgodba o celiakiji - od diagnoze do normalnega življenja.
  3. Prosen kruh brez glutena Prosen kruh brez glutena Odličen in rahel, puhast prosen kruh, ki te ne bo razočaral!
  4. Ali je res potrebno namakati žita, stročnice in oreščke? Zakaj? Ali je res potrebno namakati žita, stročnice in oreščke? Zakaj? Preberi si, zakaj je dobro namakati žita, stročnice in oreščke.

BREZPLAČNA EKNJIGA