Eko cimet prihaja iz Ceylona in je eden od najbolj kakovostnih iz vrst cimeta in je ena od najstarejših začimb. Domneva se, da so ga v Kitajski uporabljali že 3000 let pr. n. št. Od 16. do 18. stoletja je cimet veljal v Evropi za zelo drago in cenjeno začimbo. Tako je trgovec Anton Fugger leta 1530 sežgal zadolžnice Karla V., na ognju iz paličic cimeta in tako dokazal svoje ogromno bogastvo. BREZ GLUTENA.
Cimet je zelo dober antioksidant.
Uporaben je predvsem pri sladkih jedeh, kuhanem vinu, mlečnih izdelkih.
*začimba je ekološkega porekla. Poreklo garantira certifikat dobavitelja podan iz strani Organic Soil Association (UKAS).
Vsebina 40 g.
To spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z uporabo VSEH piškotkov. Lahko pa obiščete nastavitve piškotkov, da zagotovite nadzorovano privolitev.