Eko črna kumina

V kuhinji so jo uporabljali že stari Rimljani. Hrustljava čvrsta semena so orehastega, prstenega in poprastega okusa. V Indiji jo pogosto potresajo po naan kruhu, v Turčiji in na Bližnjem vzhodu pa po ploščatem kruhu.
Ni na zalogi
SKU
1085
3,20 €
Črni kumini pravijo tudi črni kumin ali užitna črnika. Izvira iz zahodne Azije in južne Evrope, kjer še vedno uspeva v naravi. V kuhinji so jo uporabljali že stari Rimljani. Hrustljava čvrsta semena so orehastega, prstenega in poprastega okusa. V Indiji jo pogosto potresajo po naan kruhu, v Turčiji in na Bližnjem vzhodu pa po ploščatem kruhu. Bengalski kuharji jo dajejo v začimbno mešanico panch phoron, po vsej Indiji pa jo uporabljajo pri pripravi pilavov, karijev in korm. Na Bližnjem vzhodu zmeljejo semena skupaj s kuminom in koriandrom ter z njimi izboljšajo okus krompirjevih jedi in zelenjavnih omlet. Poda se h kruhu, k stročnicam, rižu in h korenasti zelenjavi, dopolnjuje pa se s pimentom, kardamomom, cimetom, koriandrom, kuminom, komarčkom, z ingverjem, s poprom, šetrajem, timijanom in kurkumo. Kupujemo rajši cela semena, saj so zmleta semena pogosto samo ceneni nadomestki.
Napišite vaše lastno mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko podajo mnenja o izdelkih. Prijavite se ali Ustvarite račun.