Eko kakavova zrna vsebujejo visoke deleže flavonoidov, predvsem epikatehina, ki ima ugodne vplive na srce in ožilje. Kakavova zrna so dober približek čokoladi, imajo visoko vsebnost kalija, kalcija, natrija in antioksidantov in sodijo h presni hrani. Vsebujejo tudi magnezij in železo, ki prispevata k boljšemu počutju in zmanjšani utrujenosti.
Čokolada je eden od najbolj cenjenih živil na svetu. V zadnjih letih smo prišli do spoznanja, da je v svoji surovi obliki (kakavovih zrn) zelo koristna za naše zdravje, ugodno vpliva na bolezni srca, ter znižuje stopnjo kapi in utrujenost, saj je bogat vir antioksidantov. Kakav ugodno vpliva na izboljšanje razpoloženja saj vsebuje zdrave maščobe, ki jih najdemo tudi v olivnem olju. Ugodno vpliva na lase, nohte in kožo.
Kakavova zrna so rahlo grenkega okusa, zato jih pogosto mešamo s suhim sadjem ali pa jim dodamo naravna sladila (npr. kokosov sladkor, agavin sirup). Lahko jemo cela ali pa jih zdrobimo, primerna so za uživanje v smoothijih, pecivu, jogurtih in muslijih.
Količina 150 g.
BREZ GLUTENA.
To spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z uporabo VSEH piškotkov. Lahko pa obiščete nastavitve piškotkov, da zagotovite nadzorovano privolitev.