Kaljena sončnična semena, eko

So hranilen in okusen dodatek kosmičem, solatam in zelenjavnim jedem ali kot posip na razne namaze. Odlična so tudi kot osnova za pripravo raznih veganskih namazov in pestov ali kot dodatek pri peki kruha.
Na zalogi
SKU
1070
Več informacij
Teža 250 g
4,90 €

Eko kaljena sončnična semena PEGAN vsebujejo veliko različnih hranil. Med njimi so še posebej pomembni fitosteroli, ki, zaužiti v zadostni količini, pomagajo znižati holesterol. So tudi odličen vir rastlinskih beljakovin, zdravih maščob, mineralov ter vitaminov. Sestavine: kaljena sončnična semena* (*iz kontrolirane ekološke pridelave). Sončnična semena so prijetnega, polnega in oreščkastega okusa, ki popestri in obogati vsak obrok. Način uporabe: So hranilen in okusen dodatek kosmičem, solatam in zelenjavnim jedem ali kot posip na razne namaze. Odlična so tudi kot osnova za pripravo raznih veganskih namazov in pestov ali kot dodatek pri peki kruha. Ali ste vedeli… Sončnična semena lahko zaradi visoke vsebnosti maščob na previsoki toploti hitro postanejo žaltava. Temu se lahko izognete, če jih hranite v nepredušni posodi v hladilniku. Lahko jih tudi zamrznete, saj to ne spremeni njihove teksture in okusa. Zakaj kaljeno? Semena med kaljenjem dobesedno »oživijo«, z njimi pa oživi tudi prava zakladnica pomembnih hranil, ki so bila prej zakoreninjena globoko pod trdnim ovojem semena in zato telesu težko dostopna. Vsebnost vitaminov, mineralov in antioksidantov se s kaljenjem bistveno poveča, telo pa jih lažje absorbira. V semenu se poveča tudi delovanje encimov, ki spodbudijo našo presnovo. Piktogram_PRESNO Piktogram_IZ-KALJENIH Piktogram_EKOLOSKO Piktogram_BREZ-GLUTENA

Napišite vaše lastno mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko podajo mnenja o izdelkih. Prijavite se ali Ustvarite račun.
  1. Zelenjavni polpeti s svežo čičerikino moko Zelenjavni polpeti s svežo čičerikino moko Polpeti brez jajc in glutena, lahka večerja ki je hitro pripravljena. Zraven se prileže skleda solate.
  2. Polpeti iz prosene kaše Polpeti iz prosene kaše Hrustljavi polpetki brez glutena so odlična priloga