Mandljeva bela razmaščena moka je izvrstna za vse, ki pazijo na svoj vnos ogljikovih hidratov in se izogibajo pšenici, pšeničnim izdelkom ali pa se prehranjujejo na LCHF, KETO ali PALEO način.
Mandljeva bela razmaščena moka je izvrstna za vse, ki pazijo na svoj vnos ogljikovih hidratov in se izogibajo pšenici, pšeničnim izdelkom ali pa se prehranjujejo na LCHF, KETO ali PALEO način.
Je odlična alternativa za vse, ki se želijo zdravo prehranjevati ali ne smejo, oziroma ne želijo uživati glutena, pšenične ali drugih žitnih mok.
Pri procesu pridobivanja mandljeve moke, mandlje brez lupine najprej hladno stisnejo. S tem procesom izločijo odvečno olje. Razmaščene mandlje nato fino zmeljejo v moko. Pri tem pa ostanejo vse pomembne hranilne vrednosti ohranjene. Ta tip moke je univerzalen. Lahko se uporablja v slaščičarstvu, peki, domači uporabi (zajtrk, v kombinaciji s kosmiči, za smoothie, peki peciva, piškotov, celo pri testu za pico.)
Za razliko od mletih mandljev ima mandljeva razmaščena moka bistveno manj maščob in kalorij. Nima tako očitnega okusa po oreščkih. Zato je zelo primerna za peko sladkih dobrot, pikantnih in slanih jedi.
Še nekaj malega o mandljih:
-polni vitamina E in B,
-vsebujejo veliko antioksidantov in železa,
-polni magnezija,
-so dober vir kalija, kateri je pomemben za uravnavanje krvnega tlaka,
-vsebujejo veliko beljakovin
Vsebina 500 g.
Energijska vrednost bele mandljeve razmaščene moke (na 100g): 315 kcal
Maščobe: 11 g
od tega nasičene maščobne kisline: 1 g
Ogljikovi hidrati: 4 g
Beljakovine: 40 g
Vlaknine: 20 g
To spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z uporabo VSEH piškotkov. Lahko pa obiščete nastavitve piškotkov, da zagotovite nadzorovano privolitev.