Najina Zgodba - mok'ca

 

ZAKAJ SVEŽE ZMLETO, EKOLOŠKO IN LOČENA PROIZVODNJA BREZ GLUTENA

Mok’ca je projekt štirih prijateljev, ki živimo v mladem naselju in se vsakodnevno srečujemo z mladimi ljudmi in družinami, ki se zavedajo pomena zdravega življenja in samooskrbe.

Srce podjetja predstavljava Veronika in Petra, ki sva poleg različnih vlog v svojem življenju tudi zavzeti raziskovalki, ki jima zdrav način življenja in razmišljanja veliko pomeni. Sebi, svojim otrokom in ljudem okrog naju želiva ponuditi najboljše iz narave. Iz tega razloga sva odprli trgovino Mok’ca, ki je namenjena ozaveščanju ljudi, da je lastna priprava hrane iz sestavin, pretežno slovenskega izvora, odlična izbira za zdrav način življenja.

V želji, da lahko pri pripravi hrane uporabljamo sveže sestavine, sva se odločili, da vsakemu kupcu ponudimo sveže zmleto moko iz različnih vrst žita in s tem širimo pozitivno kulturo peke domačega kruha in pripravo drugih odličnih jedi.

V ta namen imamo v trgovini Mok’ca kar dva velika mlina na mlinske kamne, ki omogočata mletje različnih žit, iz katerih dobimo največ, kar zdravo in polnovredno žito sploh lahko ponudi. V naši ponudbi je trenutno vključenih 11 vrst žita, vsa pa so pridelana na ekološki način. Sveže zmleta mok’ca je živa hrana, z veliko energije. V njej so ohranjeni vsi pomembni vitamini in minerali, poleg tega pa je naša mok’ca polnovredna in vsebuje tudi veliko vlaknin.

Ker je Veronika tudi mama dveh otrok s celiakijo, sva se odločili, da v svojo ponudbo vključimo tudi brezglutenska žita, iz katerih na ločenem mlinu, ki je namenjen samo mletju brezglutenskih žit, ponudimo bolnikom s celiakijo svežo moko, brez dodatkov. Naša brezglutenska moka je testirana in kot taka varna za uporabo pri bolnikih s celiakijo.

Vizija podjetja Mok’ca je, da bi vedno bolj podpirali pridelavo slovenskih žit in drugih kultur, ki rastejo z nami in v našem podnebju. Ker nekatera žita zaradi drugačnih rastnih zahtev ne uspevajo pri nas, smo nekatere uvozili iz drugih držav Evropske unije. Pri vseh uvoženih izdelkih pa stremimo k cilju, da prihajajo iz ekološke pridelave in so brez dodatkov. Verjamemo, da je to pravi način, ki ima dolgoročno pozitivne učinke na nas in naše zdravje. Želimo si, da bi se lahko vse več slovenskih kmetij vključilo v samooskrbo naše Slovenije in ponudili svoje izdelke, ki so vrhunske kakovosti. S tem želimo v podjetju Mok’ca podpirati ljudi, ki s svojim znanjem in trudom pridelajo različna živila in naredijo lastne izdelke, ki dosegajo visoko kvaliteto.

Poleg žit smo v svoj program vključili tudi dodatke za peko kruha, različna olja in masla, izdelke iz gline za uživanje in nego telesa, ki so prav tako delo slovenskih pridnih rok, ter lesene izdelke slovenskih rokodelcev, ki z veliko ljubezni in truda izdelajo lepe in uporabne stvari iz lesa, ki raste v naših gozdovih.

Izdelki v podjetju Mok’ca so razdeljeni na štiri prepoznavne skupine, lastne blagovne znamke:

naravno iz mlina—–naravno brez glutena—–naravno za zdravje—–naravno iz lesa

V skupino proizvodov naravno iz mlina in naravno brez glutena sodijo moke. Z Naravno za zdravje smo označili izdelke, ki so v svetovnem merilu znani pod besedo superživila. Tu predstavljamo različne izdelke, ki na naraven način pomagajo pri kakšni vsakodnevni ali dolgoročni težavi, če jih le pravilno izberemo in uporabljamo. V skupino naravno iz lesa, pa sodijo posodice za shranjevanje žit, mok in drugi uporabni izdelki za pripravo hrane.

Želiva si, da se v naši trgovinici počutite kot doma! V živo si lahko ogledate, kako poteka mletje žita na mlinskih kamnih in na kakšen način lahko dobimo čisto svežo, polnovredno in hranljivo mok’co. Pripeljite svoje prijatelje in otroke, da bodo razumeli, zakaj je pomembno, da varujejo okolje in s tem pomagajo, da bomo lahko tudi v prihodnosti uživali hrano, ki bo pridelana lokalno in bo koristna za naše zdravje.

Želiva si, da bi Vam lahko ponudili najbolj sveže sestavine, iz katerih si boste lahko sami pripravili izvrstne jedi, spekli čisto svoj, domač kruh in tako širili pozitivno energijo, katera se bo v vaše življenje ponovno vrnila na kakšen drug način.

Ker pa se nahajamo v Ljubljani, na Tržnici Koseze (Vodnikova 187), in na Jurčkovi 225, 1000 Ljubljana (ob nakupovalnem središču E.Leclerc) smo poskrbeli tudi za tiste iz bolj oddaljenih krajev, ki lahko svoje naročilo oddate preko naše spletne trgovine www.mokca.si.

BREZPLAČNA EKNJIGA