Mok'ca, preprosto drugačna.

Nekaj o nama

Spoznali sva se pred štirimi leti, ko sva se preselili v isto naselje, v sosesko, polno mladih družin in otrok. Velikokrat je pogovor nanesel na zdravo, domačo hrano, zanimive recepte in nekakšno skupno željo po uživanju lokalno pridelane in dostopne hrane. Otroci so se vsak dan igrali na igrišču, starši pa smo med sabo kramljali in si izmenjevali izkušnje o otrocih, izmenjali kakšen dober recept za kruh in super sladice, ki smo jih večkrat poskusili tudi na skupnih druženjih… Tako se je iz prijateljstva začela tudi najina skupna poslovna pot.

Petra in Veronika

PETRA

Sem raziskovalka po duši in načinu življenja. Moje zanimanje za naravo se je s študijem agronomije okrepilo in me vzpodbudilo k nadaljnjemu raziskovanju v študiju biotehnologije, kjer sem lahko preizkusila veliko načinov preučevanja živih in neživih stvari. Moje dosedanje delo je potekalo v laboratoriju, kjer sem pridobila bogate izkušnje in spoznala veliko novih stvari in dobrih ljudi. Vesela sem, da sem lahko ob različnih raziskovalnih projektih pridobila lepe izkušnje, ki mi bodo koristile na nadaljnji poti. Od nekdaj me zanima tudi peka domačega kruha in pa kuhanje, ki me pomirja in osrečuje. Z veseljem preizkušam nove recepte in se veselim novih izzivov tudi na tem področju. Želim si, da bi lahko s svojim znanjem in izkušnjami pripomogla k boljšemu jutri nas vseh…

VERONIKA

Vedno sem le z zanimanjem poslušala katera hrana je zdrava in kako se speče slasten domač kruh. Ko sta moja dva otroka zbolela za celiakijo, je zdrava prehrana, peka domačega kruha in sladic, postala del našega življenja, hkrati pa velik izziv za našo družino. Pogosto sem bila v trgovini ure in ure in skušala ugotoviti ali je določen izdelek primeren za moja otroka ali ne. Šele takrat sem se zavedala, da večina izdelkov ne vsebuje samo glutena, ampak tudi veliko konzervansov in aditivov. Spraševala sem se, zakaj v trgovini kupljen kruh brez glutena lahko zdrži tri mesece in zakaj ga moji otroci nočejo jesti. V trgovini sem kupila moko brez glutena in iz nje spekla kruh, a tudi kupljena moka brez glutena vsebuje polno dodatkov. Ker so nekateri prijatelji hodili v mlin po moko, sem se o tem informirala tudi sama in hitro dobila odgovor, saj na istem mlinu meljejo žita, ki vsebujejo glutena in tista, ki ga ne, zato jih ne morem ponuditi svojim otrokom.

Celiakija je v Sloveniji v porastu in vse več ljudi, ki ima celiakijo želi kupiti domačo, ekološko moko brez glutena (o čemer pišejo tudi na forumih in FB), zato sva kmalu prišli do spoznanja, da bova potrebovali dva mlina, posebej za mletje žit, ki vsebujejo gluten in žit, ki ga ne vsebujejo. Mlina sta med seboj ločena, tisti na katerem meljeva žita brez glutena je še posebej ograjen v steklo, da ne prihaja do kontaminacije. Izdelke bova redno testirali in žita brez glutena še posebej pregledali preden jih bova zmleli.

Želiva si, da naju obiščete v naši trgovini Mok’ca, na Vodnikovi 187 v Kosezah, kjer boste lahko kupili svežo moko ter druge naše izdelke, lahko pa nama izdelke tudi naročite na mail info@mokca.si.

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.