Prosena moka, eko

Proso za razliko od drugih žit vsebuje večje količine fosforja, magnezija in silicija.
Na zalogi
Na voljo samo še %1
SKU
376-00
Nizko kot 2,95 €
Eko prosena moka za razliko od drugih mok vsebuje večje količine fosforja, magnezija in silicija. Ne vsebuje glutena in je primerna za bolnike s celiakijo. Ker vsebuje silicijevo kislino, ki je pomembna za zobno sklenino, čvrste nohte, lepo kožo in lase v topni obliki, jo organizem veliko lažje in hitreje absorbira. Proso je odličen nadomestek za beli riž, pšenično moko in nekatere druge kaše. Ker ne vsebuje glutena, je primeren za ljudi ki imajo celiakijo saj predstavlja nepogrešljiv dodatek pri zgoščevanju omak in pripravi sladic. Je edino žito, ki v želodcu povzroči alkalno reakcijo. Prosena moka in kaša je nepogrešljiva tudi pri ljudeh, ki trpijo za kandido. Najpogostejša uporaba… Proseno moko navadno uporabljamo za zgoščevanje različnih omak in pa kot dodatek pri peki kruha, palačink in sladic. Ker je tudi kruh rahlo sladkega okusa, se k njemu odlično poda jagodna marmelada. V lepotne namene uporabljemo zmleto proso, ki ga čez noč namočimo v vodi in zjutraj vmešamo v jogurt, skuto ali smoothi. Alergeni: moka, ki je zmleta na istem mlinu kot pšenica, vsebuje gluten. Če je ob naročilu označena kot BREZ GLUTENA, glutena ne vsebuje. Poreklo: Francija
Napišite vaše lastno mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko podajo mnenja o izdelkih. Prijavite se ali Ustvarite račun.
  1. Ajdov kruh brez kvasa Ajdov kruh brez kvasa 100% ajdov kruh brez kvasa
  2. Zapeljivi mafini Zapeljivi mafini Čokoladni mafini za vsak okus
  3. Prosena pita z jabolki Prosena pita z jabolki Prosena pita z jabolki
  4. Bananina pita Bananina pita Malo drugačna pita.
  5. Praženec iz prosene moke s pečeno banano Praženec iz prosene moke s pečeno banano Praženec iz prosene moke s pečeno banano na kokosovem olju je jutranja energijska bomba, odličnega okusa in še brez glutena je.
  6. Palačinke iz prosene mok`ce Palačinke iz prosene mok`ce Prosene palačinke so rahle in odličnega okusa. Najboljše so tople.
  7. Hranljivi zdravi mafini Hranljivi zdravi mafini Mafini iz rdeče kvinoje so polnega okusa in odlične arome.
  8. Focaccia brez glutena Focaccia brez glutena Italijanska poslastica brez glutena. Najboljša je, če jo pojeste še mlačno skupaj z mocarelo in baziliko.
  9. Proseni piškoti s kokosom Proseni piškoti s kokosom Zelo okusni in zdravi.
  10. Brezglutenska pica Brezglutenska pica Odlična brezglutenska pica iz ajdove in riževe moke
  11. Ajdov kruh brez glutena Ajdov kruh brez glutena Enostaven in odličen kruh, ki ga v trenutku pripraviš in tudi pospraviš, ker je tako slasten ;-)
  12. Najbolj enostavni ajdovi žganci Najbolj enostavni ajdovi žganci Najbolj enostavni ajdovi žganci!
  13. Proseni polpeti s špinačo Proseni polpeti s špinačo Enostavno in zelo okusno!
  14. Crumble s svežimi breskvami Crumble s svežimi breskvami Popolna poletna sladica s sladoledom!

BREZPLAČNA EKNJIGA