Pšenična polnovredna moka, eko

Polnovredna oziroma polnozrnata pšenična moka se pridobiva iz celega zrna, kar pomeni, da takšna moka ohrani več hranilnih snovi.
Na zalogi
Na voljo samo še %1
SKU
368-00
Nizko kot 1,25 €

Eko pšenična moka je polnovredna oziroma polnozrnata pšenična moka,ki se pridobiva iz celega zrna, kar pomeni, da takšna moka ohrani vse hranilne snovi. V primerjavi z belo moko ima veliko več mineralov ter vlaknin. V njej so vitamini B, A, K in E, beljakovine ter nenasičene maščobne kisline. Ta vrsta moke in izdelki iz nje (npr. testenine, riž in kruh) ne vsebujejo umetnih dodatkov, poleg tega pa moka ni beljena s kemičnimi pripravki. Pri mletju se uporabljajo cela pšenična zrna, zato v moki ostanejo visoke vsebnosti vitamina B in E, veliko vlaknin, cinka, magnezija in železa. Pomembno je, da smo pri nakupu te vrste moke in izdelkov iz nje zelo pozorni, saj rjava barva ni zadostno zagotovilo da gre za 100 % polnovredno moko. Prav zato priporočamo, da uporabljate svežo polnovredno moko iz našega mlina, saj vam moko zmeljemo na velikih mlinskih kamnih, ko pridete v našo trgovino in si zrnje lahko tudi podrobno ogledate. 

Napišite vaše lastno mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko podajo mnenja o izdelkih. Prijavite se ali Ustvarite račun.
  1. Skutna tortica brez moke Skutna tortica brez moke Zares enostavna in puhasta skutna tortica brez moke.
  2. Polnovredna lešnikova gnezdeca Polnovredna lešnikova gnezdeca Lešnikova gnezdeca so tako slastna, da bi jih še ptički pojedli.

BREZPLAČNA EKNJIGA