Amarant moka, eko - BREZ GLUTENA

Zelo je priljubljen v kombinaciji s stročnicami. Že kot dodatek pri peki kruha (25 – 30 %) zelo obogati prav vsak kruh, saj mu daje sladek okus po lešnikih in oreščkih. Pri kuhanju pa lahko amarantova moka nadomesti različne moke pri zgoščevanju omak in podobno.

Na zalogi
Na voljo samo še %1
SKU
152-00
Nizko kot 2,75 €

Eko amarant moka vsebuje približno 19 % beljakovin, 5.6 % vlaknin in 6 % maščob v obliki esencialnih olj. Bogata je tudi z železom, magnezijem in kalcijem. Beljakovine vsebujejo aminokislini lizin in metionin, ki sta v rastlinskem svetu precej redki. Znan je po svojih visokih odstotkih proteinov (13-19 %) in predstavlja izjemen vir vlaknin, kalcija in železa. Najboljše pa je to, da nam amarant poleg svojih izjemnih lastnosti nudi tudi poln okus. Zelo je priljubljen v kombinaciji s stročnicami. Že kot dodatek pri peki kruha (15 – 20 %) zelo obogati prav vsak kruh, saj mu daje sladek okus po lešnikih in oreščkih. 

Alergeni: lahko vsebuje sledi drugih brezglutenskih žit in stročnic.

Napišite vaše lastno mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko podajo mnenja o izdelkih. Prijavite se ali Ustvarite račun.