Vsebuje približno 19 % beljakovin, 5.6 % vlaknin in 6 % maščob v obliki esencialnih olj. Bogat je tudi z železom, magnezijem in kalcijem. Beljakovine vsebujejo aminokislini lizin in metionin, ki sta v rastlinskem svetu precej redki.
Eko amarant moka vsebuje približno 19 % beljakovin, 5.6 % vlaknin in 6 % maščob v obliki esencialnih olj. Bogat je tudi z železom, magnezijem in kalcijem. Beljakovine vsebujejo aminokislini lizin in metionin, ki sta v rastlinskem svetu precej redki.
Amarant je odličen nadomestek za belo moko in dobrodošla sprememba za vaše zdravje. Znan je po svojih visokih odstotkih proteinov (13-19 %) in predstavlja izjemen vir vlaknin, kalcija in železa. Najboljše pa je to, da nam amarant poleg svojih izjemnih lastnosti nudi tudi poln okus.
Najpogostejša uporaba…
Amarant ne vsebuje glutena, ki daje testu elastičnost, zato se pri pripravi kruha meša s koruzno moko. Uporablja se za izdelavo testenin, peciva in kaše. Zelo je priljubljen v kombinaciji s stročnicami. Že kot dodatek pri peki kruha (15 – 20 %) zelo obogati prav vsak kruh, saj mu daje sladek okus po lešnikih in oreščkih. Pri kuhanju pa lahko amarantova moka nadomesti druge vrste moke.
Alergeni: amarant moka, ki je zmleta na istem mlinu, kot meljemo pšenico, vsebuje sledi glutena. V kolikor je ob naročilu amarant moka označena kot BREZ GLUTENA, glutena ne vsebuje.
Poreklo:
To spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z uporabo VSEH piškotkov. Lahko pa obiščete nastavitve piškotkov, da zagotovite nadzorovano privolitev.