Pegasti badelj eko, 200 g

Eko pegasti badelj je zelo razširjena rastlina, ki jo najdemo tudi pri nas. Deli pegastega badlja, ki se uporabljajo v zdravstvene namene, so semena ter sveži ali posušeni listi (v njih se beleži prisotnost flavonoidov oziroma antioksidantov).

Pegasti badelj največkrat zaužijemo v obliki semen ali čaja. Semena, ki jih naberemo v jesenskem času, posušimo ter uporabimo zdrobljene (terilnica) za prašek, suhe izvlečke in tinkture.

Pripravki iz pegastega badlja lahko v večjih odmerkih pospešijo prebavo in delujejo odvajalno. Pri nas je možno kupiti pegasti badelj v obliki semen, ki jih nato doma zmelješ (uprašiš) ter zaužiješ skupaj z jogurtom.

Lahko vsebje sledi sezama, oreščkov in glutena.

Na zalogi
SKU
2258-456
Več informacij
Teža 200 g
5,50 €

Eko pegasti badelj je zelo razširjena rastlina, ki jo najdemo tudi pri nas. Deli pegastega badlja, ki se uporabljajo v zdravstvene namene, so semena ter sveži ali posušeni listi (v njih se beleži prisotnost flavonoidov oziroma antioksidantov).

Pegasti badelj največkrat zaužijemo v obliki semen ali čaja. Semena, ki jih naberemo v jesenskem času, posušimo ter uporabimo zdrobljene (terilnica) za prašek, suhe izvlečke in tinkture.

Pripravki iz pegastega badlja lahko v večjih odmerkih pospešijo prebavo in delujejo odvajalno. Pri nas je možno kupiti pegasti badelj v obliki semen, ki jih nato doma zmelješ (uprašiš) ter zaužiješ skupaj z jogurtom.

Pripravimo si lahko čaj iz semen: Pri pripravi čaja iz semen pegastega badlja se zaradi mastnega okusa priporoča dodatek janeževih plodov, ki jih zmečkamo v terilnici skupaj s semeni pegastega badlja v razmerju 1:1 (mera je ena čajna žlica).

Priprava: v skodelico damo 1-2 čajni žlici semen pegastega badlja, ki smo jih poprej strli v terilnici, ter jih prelijemo z 1,5 dL vrele vode in pokrijemo. Lahko tudi prelijemo s hladno vodo in hitro prevremo ter pokrijemo. Po 10-20 minutah precedimo in zaužijemo po eno skodelico po obroku.

Poreklo: EU (Hrvaška)

Vsebina: 200 g

Kontrolira SI-EKO-003

 

Lahko vsebje sledi sezama, oreščkov in glutena.

Napišite vaše lastno mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko podajo mnenja o izdelkih. Prijavite se ali Ustvarite račun.

BREZPLAČNA EKNJIGA