Lanena moka iz zlatega lanu eko, 460 g

Zmagovalka med nizkohidratnimi mokami!!

Zlati lan velja za eno izmed najstarejših kultur na svetu. BIO razmaščena moka iz zlatega lanu nastaja podobno kot razmaščena mandljeva ali kokosova moka. Pri hladnem stiskanju lanenega olja nastane »pogača«, ki jo posušijo in fino zmeljejo. Tako nastane razmaščena moka, čeprav s klasično moko, ki jo poznamo kot pšenično moko, nima veliko skupnih lastnosti. Najboljša lastnost BIO razmaščene moke iz zlatega lanu je ta, da je skoraj BREZ hidratov! Sliši se prelepo, da bi bilo res, ampak je! Poleg tega je BIO razmaščena moka iz zlatega lanu tudi zelo bogata z vitamini in minerali ter popolnoma brez glutena. 

 

Na zalogi
SKU
89201
9,50 €

Eko razmaščena moka iz zlatega lanu blagovne znamke Live & love vsebuje zanemarljiv delež ogljikovih hidratov (le 3,20 g OH/100 g) in je zaradi te lastnosti izredno cenjena v nizkohidratni prehrani. Moka ima, z razliko od klasičnega rjavega lanu, zelo nežen okus po oreščkih in ker ne vsebuje glutena je nadvse uporabna v brezglutenski kuhinji. Uporablja se lahko tudi za zgostitev omak oziroma kot vezivo v različnih jedeh (juhe, namazi …).

  • eko kvalitete
  • brez glutena
  • Razmaščena
  • Fino mleta
  • Brez laktoze
  • Primerno za vegane in vegetarijance
  • Manj kalorij in poln okus
  • 100 % naravne sestavine, brez dodatkov
  • Skoraj brez ogljikovih hidratov
  • Vsebuje zdrave maščobne kisline
  • Visok delež vitaminov in mineralov
  • Pripomore k boljši prebavi  

 

Vsestranska uporaba BIO razmaščene moke iz zlatega lanu

BIO razmaščena moka iz zlatega lanu ima še eno dobro lastnost, in sicer ima visoko vezivno sposobnost, kar pride prav predvsem za zgoščevanje raznih omak, golažev, juh … Veganom in vsem z alergijo na jajca lahko BIO razmaščena moka iz zlatega lanu predstavlja dobro alternativo jajcem. Se sprašujete kako? Eno jajce v receptu lahko nadomestimo z 1 jedilno žlico razmaščene moke, ki jo zmešamo z 3 jedilnimi žlicami vode. 

Kako pa kaj vaša prebava?

Za laneno seme vemo, da je zelo blagodejno za našo prebavo. Podobno velja za BIO razmaščeno moko iz zlatega lanu, saj je izredno bogata z vlakninami.

Razlika med zlatim lanom in rjavim lanom je predvsem v tem, da je zlati lan veliko bolj nežnega in nevtralnega okusa. BIO razmaščena moka iz zlatega lanu je iz tega razloga primerna za peko različnih LCHF sladic in peciva. Krasno se obnese tudi pri peki LCHF kruha, žemljic, pice, mafinov … Ker vsebuje veliko vlaknin, je potrebno pri peki dodati malo več tekočine.

Bio razmaščena moka iz zlatega lanu se uporablja kot zdrava alternativa klasičnim žitnim mokam pri peki in kuhi. Hraniti v hladnem, temnem in suhem prostoru. Rok uporabe izdelka je označen na embalaži.

Država izvora: Kmetijstvo EU
Ekološki kontrolni organ: SI-EKO-001

Sestavine: zlati lan, razmaščen

Napišite vaše lastno mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko podajo mnenja o izdelkih. Prijavite se ali Ustvarite račun.

BREZPLAČNA EKNJIGA