Eko vinski kamen za peko, ekološki in brez glutena je naravno rahljalno sredstvo, ki se izloča v sodih pri zorenju vina. Pecilni prašek, ki ga uporabljamo mnogo pogosteje, vsebuje tudi fosfat, zaradi katerega lahko pecilni prašek tudi okusimo. Ker vinski kamen fosfata ne vsebuje, se temu izognemo.
Z vinskim kamnom nadomeščamo pecilni prašek, pa tudi kvas; zavitek vinskega kamna zadošča za 750 gramov, lahko celo za 1 kilogram moke. Z uporabo vinskega kamna se v jedeh izognemo (pri)okusu po pecilnem prašku oziroma kvasu.
Vinski kamen za peko se lahko uporablja za peko kruha in peciva, 1 zavitek (17 g) je namenjen za 500 g moke.
Vsebina 3 x 17g.
To spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z uporabo VSEH piškotkov. Lahko pa obiščete nastavitve piškotkov, da zagotovite nadzorovano privolitev.