Ghee maslo ali Zlati Ghee – ghee maslo je pripravljen iz surovega masla krav proste paše, ki se pasejo na pašnikih slovenskih Alp. S kuhanjem surovo maslo izloči ogljikove hidrate, beljakovine in vodo ter tako postane olje z edinstvenim okusom in aromo. Njegova izjemna uporabnost je idealna alternativa in kakovosten nadomestek za mnoga olja in maščobe, saj vsebuje dobre maščobne kisline in je brez laktoze.
Ghee–ju zaradi dobrodejnosti in univerzalnosti uporabe pravimo tudi zlata maščobica. Ajurveda ga prav zaradi teh lasnosti slavi že tisočletja, mnogim pa predstavlja steber dobre kuhinje.
Ghee maslo ima višjo točko dimljenja kot mnoga olja, tako je odličen za pečenje in cvrtje vseh vrst jedi, hkrati pa poglobi in razširi okus pripravljenemu obroku. Je idealen dodatek k prilogam kot so mlinci, riž, pire krompir, omake, testenine in podobno. Čudovit je za praženje začimb, lahko ga namažemo na kruh samostojno, z marmelado ali pa z njim izdelamo svoj namaz. Uporabljamo ga pri pripravi odličnih sladic, palačink, pralin, kruha in ostalih izdelkov iz testa. Hranimo ga pri temperaturi od 5°C do 25°C.
To spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z uporabo VSEH piškotkov. Lahko pa obiščete nastavitve piškotkov, da zagotovite nadzorovano privolitev.