Eko riževa moka vsebuje veliko kalcija, železa, vitamina B, hkrati pa je odličen vir vlaknin. Ker ne vsebuje glutena jo lahko uživajo tudi bolniki s celiakijo.
Ker je bogata z beljakovinami je lahko riževa moka primeren nadomestek mesa v vegetarijanski prehrani. Ta moka vsebuje približno enako število kalorij kot bela moka, vendar pa je vsebnost nasičenih maščob nižja in zato bolj primerna za zdrav življenjski slog. Zelo jo priporočamo pri dietah za čiščenje telesa, saj iz telesa odpravlja strupe in spodbuja razvoj zdravih črevesnih bakterij.
Najpogostejša uporaba…
Riževo moko največkrat uporabljamo za izdelavo riževih rezancev in palačink. Odlična je za zgoščevanje omak in juh, zelo uporabna pa je kot dodatek pri peki različnih peciv in različnih vrst kruha in pic. Ker ne vsebuje glutena, je riževa moka lahko odličen nadomestek oziroma dodatek v vsakdanji kuhinji ljudi s celiakijo.
Alergeni: riževa moka, ki je zmleta na isti mlin, kjer se melje pšenica, vsebuje gluten. V kolikor je ob naročilu označena kot BREZ GLUTENA, riževa moka ne vsebuje glutena.
Poreklo: zrnje je pridelano v Italiji, moka je zmleta v Mo˙k`ci.
To spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z uporabo VSEH piškotkov. Lahko pa obiščete nastavitve piškotkov, da zagotovite nadzorovano privolitev.