Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Čokoladni mafini brez glutena

Lahko Čas priprave 10 min Čas kuhanja Čas pečenja: 30-40 minut
Čokoladni mafini brez glutena

Sestavine

260g rjave riževe moke

2 jajci (ločimo rumenjak in beljak)

1 dl hladno stiskanega sončničnega ali kokosovega olja (lahko tudi maslo)

1,5 dl mleka (lahko riževo, ovseno,...dodamo po občutku)

1 vanilijev sladkor

1 žlica kokosovega sladkorja

1 vrečka pecilenga praška

pol žličke sode bikerbone

200g čokoladnih solzic

2 žlici pravega kakava

1 žlička psylliuma

pol žličke cimeta

ščep soli

Navodila

Ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v sneg. Vse sestavine zmešamo, da dobimo gladko maso. Če je masa pregosta dodamo še malo mleka. Na koncu rahlo vmešamo še beljake. Če bo masa bolj redka (več mleka) in če boste dodali manj čokoladnih solzic, bodo mafini narasli bolj. Pečemo 30-40 minut na 195C.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.