Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Smetanova rolada s kokosom brez glutena

Lahko Čas priprave 10 min Čas kuhanja 20 min
Kokosova rolada brez glutena, ki se stopi v ustih

Sestavine

Testo:

5 žlic rjave riževe moke

3 žlice kokosovega sladkorja ali Sukrina

5 jajc

1 žlica kakava

pol žličke pecilnega praška

2 žličke psylliuma

Nadev: 

360ml kisle smetane (lahko kremna kisla smetana)

1 žlica kokosovega sladkorja ali Sukrina

5 žlic kokosove grobe moke (kosmičev)

Navodila

Vse sestavine, razen beljakov in sladkorja skupaj zmešamo. Beljak in sladkor stepemo, da dobimo trd sneg. Sneg narahlo postopoma vmešamo v maso, da dobimo gladko maso. Maso vlijemo na peki papir in jo lepo poravnamo (da je čimbolj pravokotne oblike). Pečemo jo 15-20 minut na 180C. Pripravimo nadev: zmešamo kislo smetano in kokosovo moko v gladko zmes. Še vročo rolado vzamemo iz pekača in hitro namežemo ter zvijemo v rolado. Zavijemo jo v vlažno krpo in postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro, da se navlaži in prepoji z nadevom.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.