Borovničeva presna torta brez glutena

Borovničeva presna torta brez glutena

Borovničeva presna torta brez glutena

Borovničeva presna tortica, ki se kar stopi v ustih

Sestavine:

Podlaga:

- 200 g mandljev

- 200 g datljev

- 8 žlic vode

 

Borovničev nadev:

- 200 g indijskih oreščkov

- 500 g (zmrznjenih ali svežih) borovnic

- agavin ali javorjev sirup po okusu (3 do 5 žlic)

- 5 žlic kokosovega olja (hladno stiskano)

 

Vrhnja plast:

- 200 g jagod

- 1,2 dl 100% pesinega soka

- 1,5 žličke agar agarja (raztopiš v 0,5dl vode in segrej do vretja)

 

Navodila:

Podlaga:

Vse sestavine (mandlje, datlje, vodo) v blenderju dobro zmešaj, da dobiš čimbolj gladko maso. Maso razporedi po modelu, najbolje na peki papir. 

Borovničev nadev:

Indijske oreščke v blenderju dobro zmešaj, dodaj borovnice (če so zmrznjene, jih je potrebno predhodno otopiti), dodaj še agvin sirup (po okusu) in kokosovo olje. Maso razporedi po nadevu in daj v hladilnih za 30 do 60 min, da se nekoliko strdi.

Vrhnja plast:

Borovnice in pesin sok zmiksaj v blenderju, agar agar raztopiš v vodi in segreješ, vse sestavine zmešaj skupaj in poliješ po torti. Torto daj v skrinjo za 1 do 2 uri, nato jo hranimo v hladilniku.

 

 

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.