Moka za vsak dan – vodič po naši ponudbi
- petra petra
- Blog
- 7. maj 2025
-
13views

Spoznajte raznolikost mok, ki jih ponujamo, in odkrijte, katera moka je prava za vaš recept!
Moka je v svetu peke ena izmed osnovnih in najpomembnejših sestavin. Izbira prave moke lahko naredi razliko med povprečnim in vrhunskim kruhom, mehkim pecivom ali popolnimi palačinkami. V Mok’ci prisegamo na kakovost in svežino – zato vam ponujamo le najboljše, sveže moke, zmlete na kamnitih mlinih.
Kaj je moka in zakaj je pomembna?
Moka nastane z mletjem žitnih ali drugih rastlinskih semen. Njena kakovost je odvisna od vrste žita, načina mletja in svežine. Moka ni zgolj bela praškasta snov – vsaka moka ima svojo strukturo, okus, vonj in namen uporabe.
Raziščite celotno kategorijo:
Moke iz Mok’ce
Naša ponudba mok
1. Pšenična moka
-
Pšenična moka T500: Univerzalna moka za vsakdanjo peko kruha in peciva.
-
Pšenična moka T400: Fina moka, primerna za peko peciva in nežnih biskvitov.
-
Pšenična polnovredna moka: Polnovredna moka iz celega zrna za kruh in polnovredna peciva.
2. Pirina moka
-
Pirina moka bela: Blaga in rahla moka za peciva in kruh.
-
Pirina moka polnozrnata: Polnovredna moka z oreškastim okusom, primerna za kruh.
3. Ajdova moka
-
Ajdova moka: Izrazita moka, odlična za palačinke in kruh.
4. Prosena moka
-
Prosena moka: Blaga in nevtralna moka za peko in zgoščevanje jedi.
5. Riževa moka
-
Riževa moka bela: Fina moka za peciva in azijske jedi.
-
Riževa moka rjava: Polnovredna moka za zdrave recepte.
6. Koruzna moka
-
Koruzna moka: Odlična za koruzne kruhe in polento.
7. Krompirjeva moka
-
Krompirjeva moka: Popolna za pripravo cmokov in zgoščevanje.
8. Tapiokina moka
-
Tapiokina moka: Primerna za brezglutensko peko in vezavo jedi.
9. Ržena moka
-
Ržena moka: Tradicionalna moka za polnovredne kruhe.
10. Amarantova moka
-
Amarantova moka: Polnovredna moka z rahlo oreškastim okusom, primerna za pecivo in kruh.
11. Kvinojina moka
-
Kvinojina moka: Fina in rahla moka, odlična za peko brezglutenskega kruha.
12. Lečina moka
-
Lečina moka: Bogata z beljakovinami, idealna za krekerje in zelenjavne palačinke.
13. Ječmenova moka
-
Ječmenova moka: Mehka moka z rahlim oreškastim okusom, primerna za kruh in pecivo.
Zakaj izbrati moko iz Mok’ce?
-
Moka zmleta na mlinske kamne: počasno in nežno mletje za ohranjanje hranilne vrednosti.
-
Svežina je ključ – moke ne skladiščimo.
-
Brez mešanic in dodatkov – samo čista moka iz ene sestavine.
-
Pester nabor mok za vse vrste peke in ustvarjanja z drožmi.
Iščete pravo moko za droži? Oglejte si našo ponudbo moke za fermentacijo.
Naj vas ne ustavi dolgočasna peka! Raziskujte, preizkušajte in ustvarjajte.
Nakupujte moke zdaj in doživite razliko s sveže mleto moko iz Mok’ce.
Potrebujete pomoč pri izbiri moke? Pišite nam ali nas spremljajte na Instagramu @trgovinamokca za nasvete, recepte in kulinarične ideje!