Psyllium - indijski trpotec

Psyllium - indijski trpotec

Psyllium - indijski trpotec

Zakaj je tako vsestransko uporaben?

Psyllium - indijski trpotec

Izkoristite naravno moč psyllium za izboljšanje svojega zdravja in dobro počutje! Psyllium, pridobljen iz semen rastline Plantago ovata, je cenjen dodatek, ki ponuja številne koristi za vaše telo.

  1. Naravna podpora prebavi:Psyllium je odličen vir topnih vlaknin, ki pozitivno vplivajo na prebavni sistem. Njegove vlaknine lahko pomagajo pri uravnavanju prebave, spodbujajo redno odvajanje blata in ustvarjajo občutek lahkotnosti.

  2. Uravnavanje holesterola: Študije kažejo, da redna uporaba psilija lahko pomaga zmanjšati raven holesterola v krvi. Topne vlaknine v psylliumu lahko vežejo maščobe, kar podpira zdravje srca in ožilja.

  3. Kontrolira raven krvnega sladkorja: Psyllium ima lahko pozitiven vpliv na nadzor ravni krvnega sladkorja, kar je pomembno za tiste s sladkorno boleznijo. Topne vlaknine pomagajo uravnavati sproščanje sladkorja v krvni obtok.

  4. Podpora hujšanju: Zaradi sposobnosti ustvarjanja občutka sitosti lahko psilij podpre proces hujšanja. S svojo naravno lastnostjo pomaga preprečevati prenajedanje.

Za naraven in učinkovit dodatek, ki podpira vaše splošno zdravje, izberite naš psilij vrhunske kakovosti. Naročite ga danes in doživite pozitivne spremembe v svojem zdravju. Vaše dobro počutje je na dosegu roke s psilijem!

V Mok'ci imamo luščine indijskega trpotca, kar pomeni da niso zmlete. Na trgu pa seveda obstajajo tudi mlete luščine, ki so kot drobno mleti prah in zahtevajo nekoliko več previdnosti pri sami uporabi. Psyllium (psilium) v prahu se v receptih uporablja nekoliko manjšo količino (za cca. 15% manj), priporočamo pa tudi, da ga zmešate med moko in ne v vodo, saj se slabše topi. Cela zrna indijskega trpotca niso uporabna za peko.

Naš psyllium je brez glutena in primeren za vse ki imate celiakijo, alergijo ali intoleranco na gluten.

Psyllium (psilium) pa lahko uporabljate tudi pri pripravi polpetov, palačink,golažev, juh, omak, enolončnic, lahko ga dodate v sadne kaše, sladice in še ogromno jedi je, kjer je nepogrešljiv. V jedeh ne pusti posebnega okusa, kar je še dodatna prednost.

Related Posts
  1. Ekološka trgovina v Ljubljani Ekološka trgovina v Ljubljani Mok'ca-več kot samo ekološka trgovina
  2. Celiakija - osebna zgodba Celiakija - osebna zgodba Moja zgodba o celiakiji - od diagnoze do normalnega življenja.
  3. Prosen kruh brez glutena Prosen kruh brez glutena Odličen in rahel, puhast prosen kruh, ki te ne bo razočaral!
  4. Ali je res potrebno namakati žita, stročnice in oreščke? Zakaj? Ali je res potrebno namakati žita, stročnice in oreščke? Zakaj? Preberi si, zakaj je dobro namakati žita, stročnice in oreščke.

BREZPLAČNA EKNJIGA