Domači ravioli

Domači ravioli

Domači ravioli

Odlični domači ravioli.

Sestavine:

- 200 g DURUM zdroba
- 100 g gladke moke tip 500
- 2 jajca
- 2 ščepca soli
- 3 žlice oljčnega olja


Nadev:
- zrnata skuta in nasekljan drobnjak

Navodila:

Moko zmešamo s soljo, na sredini naredimo jamico, Vanjo stresemo razžvrkljana jajca, dodamo olje in zamesimo v gladko testo. Zavijemo v prozorno folijo in pustimo počivati v hladilniku približno eno uro.

Testo razrežemo na manjše dele in razvaljamo pravokotnike, ki so široki 10 cm. Nadev z žličko položimo na sredino, po celotni dolžini razvaljanega pravokotnika, z razmakom 3 cm. Nato od zgoraj navzdol prepognemo. Razrežemo raviole in robove potlačimo z vilico. Raviole polagamo v vrelo osoljeno vodo in kuhamo približno 4 minute.

 

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA