Foccacia s paradižniki, feto in rožmarinom

Foccacia s paradižniki, feto in rožmarinom

Foccacia s paradižniki, feto in rožmarinom

Že poznate fokačo (it. focaccia)? Nizek in hrustljav kruh, ki ga lahko obogatimo s številnimi dodatki.

Sestavine

 

Navodila

Zmešamo suhe sestavine, dodamo oljčno olje in počasi dodajamo toplo vodo, da dobimo gladko testo. Gnetemo vsaj 5 minut, dokler ne postane testo zares elastično in se ne prijema rok in podlage. Zgnetemo v obliko hlebčka. Z rokami ga premažemo s par kapljicami oljčnega olja in pustimo na toplem vzhajati eno uro. Pečico v tem času segrejemo na 220"C. Na pekač položimo peki papir in raztegnemo testo z rokami, na debelino vsaj 1,5 cm. S prstom naredimo vdolbinice in vanj položimo paradižnik, koščke feta sira in narezane oljke. Na koncu potresemo s svežim rožmarinom in vse skupaj z roko rahlo potisnemo v testo. Na koncu z eno žlico oljčnega olja poškropimo po vrhu in pustimo še 20 minut. Pečemo približno 20 minut, oziroma dokler testo ob robovih ni zlato zapečeno. Ohladimo na rešetki, lahko ponudimo še toplo, narezano na trakove.

Pa dober tek! :)

BREZPLAČNA EKNJIGA