Gluten? Ne, hvala.

Gluten? Ne, hvala.

Gluten? Ne, hvala.

Ali vam gluten povzroča težave?

Veliko ljudi ne uživa glutena, zato, ker se brez njega počutijo bolje in ker je to bolj zdravo. Pa je res življenje brez glutena vedno bolj zdravo?

Absolutno DA, za ljudi, ki imajo:

- celiakijo

- alergijo na gluten

- intoleranco na gluten

Če imate tovrstne težave je osnovno pravilo, da glutena sploh ne uživate, niti v sledeh. To pomeni, da kupujte izdelke, ki so deklarirani brez glutena in vsebujejo pod 20mg/kg glutena. Priporočljivo je, da ste poleg glutena pazljivi tudi na sestavine v izdelku. Da pogledate kaj jeste, da je v izdelku čim manj dodatkov, barvil, E-jev – tem se je na splošno dobro izogibati. Specite si svoj kruh, pripravite zajtrk iz zdravih sestavin. Veliko izdelkov brez glutena najdeš v kategoriji VSE ZA BOLNIKE S CELAIKIJO!

Kaj pa za tiste, ki nimate takšnih težav? Vam gluten ne bo škodil tako, kot zgornjim trem skupinam. Je pa priporočljivo, da uživate čimveč polnovrednih sestavin, da si pripravite svoj, polnovreden obrok, spečete kruh iz sveže mletih mok,... Verjemite tudi iz polnovredne moke se lahko speče odličen, hrustljav hlebček. Lahko pa poiščeš veliko odličnih recepto v kategoriji RECEPTI.