Kateri riž naj izberem?

Kateri riž naj izberem?

Kateri riž naj izberem?

Preberi si kateri riži so primerni za sladice, priloge...

Na sliki je seveda riž. 
 
V teh drobnih klaskih se skrivajo zrna riža. Riž potrebuje ogromno vode, poseben namakalni sistem in je precej zahteven za gojenje.
Ker se vedno v poplavi ponudbe sprašujete, kateri riž je primeren za kaj, objavljam najpomembnejše značilnosti različnih rižev.
 
BELI RIŽ - najbolj pogosto uporabljen, primeren za rižote, prilogo, narastke, sladice, mlečni riž in suši. Kuhan je v 30 minutah.
 
RJAVI RIŽ - je nebrušen in ima prisoten otrob. Zaradi tega se kuha malce dlje (45 minut) in je po okusu malce bolj suh. Se ne razkuha in je primeren za kuhanje prilog, ni pa namenjen za pripravo kremastih rižot.
 
RDEČI RIŽ - je odličnega okusa, kuhan je v 20 minutah, njegovo uživanje pa naj bi pozitivno vplivalo na zmanjšanje slabega holesterola. V lekarnah se dobijo tudi pripravki iz rdečega riža, ravno za ta namen. Super je kot priloga, poda se k zelenjavnim in mesnim jedem.
 
ČRNI RIŽ - je prava poslastica za ljubitelje riža. Priporočljivo je, da ga kuhate ločeno od zelenjave, saj se le ta zaradi močne barve riža lahko obarva. Odličen je za priloge, ne moremo pa mimo odlične sladice - puding iz črnega riža, ki ga skuhamo v kokosovem mleku. Kuha se 30 minut. Črni riž NI enak divjemu rižu. Črni riž je posebna sorta riža, divji riž pa spada med trave. Tudi po okusu divji riž ne spominja na riž.
 
BASMATI RIŽ - ta riž je poseben v okusu in meni zelo ljub. Kuhan je v 20 minutah, odličen je s kuhano lečo ali mesnimi jedmi. Nežen vonj po jasminu je res prijeten, tudi okus bo prepričal še tako zahtevne ljubitelje riža. Primeren je za priloge.
 
Takole na hitro nekaj informacij o rižih iz naše ponudbe. Upam, da ti informacije pridejo prav in boš poskusil/-a morda tudi kakšen drug riž, ne samo belega.
 
 
 
Related Posts
  1. Koliko časa kuhati naša žita, kaše, zdrobe? Koliko časa kuhati naša žita, kaše, zdrobe? Preberi, koliko časa kuhaš kaše, žita, zdrobe.

BREZPLAČNA EKNJIGA