Katero kvinojo izbrati?

Katero kvinojo izbrati?

Katero kvinojo izbrati?

Vse o različnih barvah kvinoje

Kvinoja ni žitarica, jo pa kljub temu, tako kot ajdo, uvrščamo med žita. Seme kvinoje je podobno kuhani proseni kaši, le, da je spiralasto zavito in ploščato. Naravno ne vsebuje glutena.

Gre za starodavno rastlino, katera se je komaj v zadnjih časih uspela prebiti na prodajne police. Kvinoja je zelo zdravo in z beljakovinami ter rudninami bogato živilo, zaradi česar je priporočljivo, da jo uživate čim pogosteje. 

Na trgovskih policah pa lahko zasledite več vrst kvinoje, ki je v različnih barvah: BELA, RDEČA in ČRNA - katero izbrati?

BELA KVINOJA - je najbolj nevtralna po okusu, in se najhitreje skuha. Ko je kuhana je najbolj puhasta od vseh. Skriva se tudi pod imeni pearl kvinoja, zlata ali rumena.

RDEČA KVINOJA - ima močnejši in bolj oreščkast okus. Kuha se dlje časa in je odlična za pripravo hladnih solat in mufinov.

ČRNA KVINOJA - ima najmočnejši, zemeljski okus in je najbolj sladka od vseh.

Poglejte si tudi naše recepte s kvinojo! Odlični so :)

Related Posts
  1. Ekološka trgovina v Ljubljani Ekološka trgovina v Ljubljani Mok'ca-več kot samo ekološka trgovina
  2. Celiakija - osebna zgodba Celiakija - osebna zgodba Moja zgodba o celiakiji - od diagnoze do normalnega življenja.
  3. Prosen kruh brez glutena Prosen kruh brez glutena Odličen in rahel, puhast prosen kruh, ki te ne bo razočaral!
  4. Ali je res potrebno namakati žita, stročnice in oreščke? Zakaj? Ali je res potrebno namakati žita, stročnice in oreščke? Zakaj? Preberi si, zakaj je dobro namakati žita, stročnice in oreščke.

BREZPLAČNA EKNJIGA