Kdaj ječmen postane ješprenj?
Kdaj ječmen postane ješprenj?

Kaj se kuha v loncu? Ječmen ali ješprenj?
Ječmen naj bi prvotno izviral iz Etiopije in jugovzhodne Azije, kjer naj bi ga gojili že pred več kot 7000 leti. Pridelovali so ga za hrano človeka in tudi živali. Že nekoč pa so ga tako kot danes, uporabljali za pridelavo alkoholnih pijač. Če je bil malce zapostavljen v sedanji kulinariki, je čas da pride nazaj!
Ječmen je namreč edina rastlina, ki v velikih količinah vsebuje vse vodotopne vitamine, aminokisline in večino za življenje potrebnih elementov ter snovi.
Kljub vsemu pa moramo razrešiti še večno dilemo: jemo ječmen ali ješprenj? Ječmen po luščenju in obdelavi postane ješprenj. Tako za kosilo ne bomo jedli ječmena, temveč ješprenj
Related Posts
-
Ekološka trgovina v Ljubljani Mok'ca-več kot samo ekološka trgovina
-
Sirek - kaj je to in kako ga uporabljamo? Sirek - pozabljeno žito, ki se spet vrača!
Powered by Mirasvit Magento 2 Extensions
BREZPLAČNA EKNJIGA

MOKCA E-NOVICE
Zapri
Recent Posts
zelena leca
ekološka trgovina
brez glutena
sveža moka
kosmiči
eko moka
bio moka
celiakija
moka brez glutena
mlin
žito
hrana
recepti
blog
hrana brez glutena
diagnoza
kaše brez glutena
kruh
kruh brez glutena
alergija na gluten
gluten
brezglutenske moke
gluten free
prosena moka
prosen kruh
namakanje
žita
stročnice
fitati
fitinska kislina
oreščki
kvinoja brez glutena
kvinoja
rdeča kvinoja
bela kvinoja
črna kvinoja
droži
droži brez glutena
peka z drožmi
peka kruha
kruh z drožmi
sirek
ješprenj
sirkova moka
ričet
ječmen
pira
domača moka
pirina moka
zrnje pire
pirina kaša
kuhanje
čas kuhanja
riž
zdrob
ekološko
sledljivost hrane
poreklo hrane
slovensko
varna hrana
kruh brez kvasa
kruh s chia semeni
To spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z uporabo VSEH piškotkov. Lahko pa obiščete nastavitve piškotkov, da zagotovite nadzorovano privolitev.