Kruh brez glutena iz prosene moke

Kruh brez glutena iz prosene moke

Kruh brez glutena iz prosene moke

Kruh brez glutena, ki se odlično poda k namazom ali pa si iz njega pripravite okusen sendvič.

Sestavine

 

Navodila

V toplo vodo zamešamo suhi kvas in pustimo stati 5 minut. V skledi zmešamo skupaj proseno in tapiokino moko, sladkor, sol in vinski kamen. Dodamo raztopino vode in kvasa, 3 razžvrkljana jajca, kis in olje. Mešamo z mešalnikom na srednji hitrosti, dokler ne dobimo gladke zmesi. Pozor : zmes je precej lepljiva, to je normalno. Izberemo manjši pekač, da bo kruh bolj visok. Pekač naoljimo in vanj enakomerno razporedimo zmes. Narahlo pokrijemo s prozorno folijo in pustimo vzhajati na toplem približno eno uro, oziroma dokler se volumen ne podvoji. Prestavimo v predhodno ogreto pečico na 180"C in pečemo približno 45 - 50 minut. Če se nam zdi da je površina kruha pretirano porjavela, med peko pokrijemo z alu folijo in pečemo dalje.

Ko je kruh pečen ga vzamemo iz pečice in pustimo 10 minut v pekaču. Nato ga nežno vzamemo iz pekača in pustimo na rešetki da se ohladi. Lahko ga tudi razrežemo na koščke in zamrznemo. Med narezene koške (pred zamrzovanjem) je dobro položiti košček prozorne folije, zaradi boljšega ločevanja.