Pehtranove vrtnice

Pehtranove vrtnice

Pehtranove vrtnice

Pehtranove sladice so značilne za slovensko okolje. Uživajte v prečudovitem okusu pehtrana.

Sestavine:

Testo:

- 450 g moke tip 500

- ½ kocke kvasa

- ščepec soli

- naribana limonina lupina

- 200 ml mleka

- 1 jajce

- 50 g sladkorja

- vanilijev sladkor

- 75 g masla

Nadev:

- 250 g skute

- 2 jajci

- 120 g sladkorja

- 2 vanilijeva sladkorja

- 80 g masla

- naribana limonina lupinica

- 1 vrečka suhega pehtrana

Premaz in preliv:

- malo mleka

- sladkor v prahu + limonon sok

 

Navodila:

Pripravimo kvasec (žlica moke, kvas, žlička sladkorja in malo toplega mleka). Pustimo, da naraste. V moko zamešamo sol. V toplo mleko dodamo sladkor, vanilij, lim.lupino, maslo in jajce. Dobro premešamo in dodamo moki ter primešamo še kvasec. Stepamo z žlico, da dobimo gladko testo, ki se loči od sklede. Pokrijemo in pustimo na toplem, da vzhaja.

Za nadev penasto umešamo sladkor, mehko maslo in jajca. Dodamo skuto in limonino lupinico. Testo razvaljamo v pravokotnik 45x30 cm, ga namažemo z nadevom in posujemo s pehtranom. Zvijemo in zvitek režemo na približno 4 cm debele rezine in jih eno zraven druge polagamo v namaščen tortni model, katerega dno smo obložili s peki papirjem. Kolač pustimo še 15 minut, da malo vzhaja.

Premažemo ga z mlekom in spečemo pri 175 °C približno 35-40 minut.

Še vročega premažemo z limoninim prelivom. Za limonin preliv zmešamo sladkor v prahu in malo limoninega soka.

 

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA