Pirin kruh brez gnetenja

Pirin kruh brez gnetenja

Pirin kruh brez gnetenja

Kruh brez gnetenja je umetnost narediti. S tem receptom vam bo uspelo narediti odličen kruh.

Sestavine:

- 300 g polnovredne sveže pirine mok`ce
- 700 g bele moke
- 2 zavitka suhega kvasa
- 1 velika žlica soli
- 1 žlička sladkorja
- 8 dcl zelo tople vode

Navodila:

Suhe sestavine dobro zmešamo skupaj. Nato pričnemo z dolivanjem tople vode. Dodajamo jo toliko časa, da je zmes precej tekoča in je z rokami ne moremo zamesiti. Z leseno žlico dobro zmešamo testo in pokrijemo s prtičem. In pustimo. Najbolje je, da to naredimo zvečer, naslednji dan popoldne pa pričnemo s peko kruha.

Pečico ogrejemo na 240 °C, vanjo postavimo pekač s pokrovom (najbolje se obnese glinena posoda), ali pa tudi posoda iz jenskega stekla. Ko je posoda in pečica dobro razgreta, posodo vzamemo iz pečice in vanjo stresemo (zlijemo) testo. Pokrijemo s pokrovom in hitro nazaj v pečico, za 45 minut. Nato pokrov odstranimo in pečemo še 30 minut (dolžina peke je odvisna od vaše pečice in količine moke, ki jo uporabite). Ko je kruh pečen, ga položimo na rešetko in premažemo z vodo ali oljem. Če lahko, počakamo da se ohladi.

 

 

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.