Pirin kruhek

Pirin kruhek

Pirin kruhek

Zakaj bi pekli kruh samo s pšenično moko, ko pa je pira odličnega okusa.

Sestavine:

- 500 g polnovredne pirine sveže mok'ce
- pol žličke soli
- 1 žlička kvasa
- 1 žlička sladkorja
- 300 ml zelo tople vode
- 1 žlica kokosovega ali oljčnega olja

 

Navodila:

V večji posodi zmešamo polnovredno mok'co, sol, kvas in sladkor. Dodamo zelo toplo vodo in mešamo z leseno žlico. Ko je testo še vedno precej grobo, dodamo kokosovo ali oljčno olje in z rokami zamesimo v gladko testo. Testo naj nato počiva v posodi, pokriti s krpo in na toplem približno eno uro. Ko naraste na dvojno količino, testo zvrnemo na rahlo pomokano površino in spet na hitro pregnetemo.

Oblikujemo hlebec, ali pa testo položimo v naoljen pekač, pokrijemo s krpo in pustimo počivati še 25 minut. Med tem segrejemo pečico na 240 °C. Kruh pečemo v razgreti pečici približno 35-40 minut.

Vse sestavine lahko seveda kupite v naši trgovini, da izmenjamo izkušnje in rečemo kakšno besedo o dobrem kruhu!

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA