Pirin razpokanček z oljčnim oljem

Pirin razpokanček z oljčnim oljem

Pirin razpokanček z oljčnim oljem

Kruh z oljčnim oljem, odlična izbira za hladne dni :)

Sestavine:

- 500 g bele pirine moke
- 100 ml oljčnega olja
- 250 ml tople vode
- zavitek suhega kvasa
- poravnana čajna žlička soli

Navodila:

Moko stresemo v veliko skledo. Dodamo ščepec suhega kvasa, oljčno olje in toplo vodo, v kateri smo raztopili sol. Zamesimo v gladko testo in pustimo počivati (najboljše je, če kruh zamesimo zjutraj in ga spečemo pozno popoldne ali zvečer). Če dodamo samo ščepec kvasa, potrebujemo čas da kvasovke naredijo svoje. Kruh je zares dobrega okusa, v testo pa lahko narežemo tudi olive. Pečemo 15 min na 240 °C, nato temperaturo znižamo na 200 °C in pečemo še dobrih 20 minut.

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA