Proizvodnja mok in kaš brez glutena pri nas

Proizvodnja mok in kaš brez glutena pri nas

Proizvodnja mok in kaš brez glutena pri nas

Kako poteka proizvodnja brezglutenskih mok v Mok'ci

BREZGLUTENSKA PROIZVODNJA V MOK'CI

Smo prva brezglutenska proizvodnja v Sloveniji, ki zagotavlja vedno sveže moke, zdrobe in kaše. Ob ustanovitvi Mok'ce, sva idejo o brezglutenski proizvodnji želele izpeljati tako, da je varna za vse ki imate celiakijo, alergijo ali intoleranco na gluten. V ta namen imamo na tržnici Koseze ločen prostor, kjer meljemo le deklarirana brezglutenska žita. Tam torej kontaminacija z glutenom ni mogoča, saj odkupujemo le žita, ki so certificirana brez glutena. Ob vzpostavitvi brezglutenske proizvodnje in HACCP sistema za brezglutensko proizvodnjo, sva v ta namen kupili tudi poseben mlin na mlinske kamne in kosmičnik, ki sta namenjena mletju le deklariranih žit. Vse moke redno testirava v neodvisnem laboratoriju Neotron v Italiji. Najin cilj je, da so rezultati testiranja na vsebnost glutena pod 5 mg/kg. Analizni izvidi testiranja so do sedaj vedno pokazali takšno vrednost, na kar sva izredno ponosni. Vsi analizni izvidi so na voljo v naši trgovini, oziroma jih redno objavljava tudi na družbenih omrežjih.

Vse moke brez glutena so vedno sveže pripravljene in je zato potrebno predhodno naročilo. Moke, ki je deklarirana brez glutena tako ni mogoče takoj kupiti v naši trgovini v Kosezah - potrebno je naročilo vsaj en delovni dan pred prevzemom. Le tako lahko zagotovimo varne moke, ki so res sveže. Vse moke, kaše in žita, ki so brez glutena, imajo deklaracijo z napisom BREZ GLUTENA in pa oranžno nalepko z našim logotipom.

Vsi izdelki, ki so deklarirani brez glutena, so dostopni v rubriki BREZ GLUTENA, ki se nahaja tukaj: https://www.mokca.si/svet-brez-glutena.html

Vedno se pozanimajte glede mletja moke brez glutena, kjerkoli jo naročate. Žal je tudi v sedanjem času precej nerazumevanja glede same priprave brezglutenske moke in možnosti navzkrižne kontaminacije. Za pripravo 100% varnih mok je potreben poseben mlin, kjer se nikoli ni mlelo nič drugega kot deklarirana žita brez glutena. Vse ostalo spada pod tvegana živila za osebe s celiakijo, alergijo ali intoleranco na gluten, saj se strojev ne da očistiti glutena.

 

Hvala za zaupanje!

Related Posts
  1. Ekološka trgovina v Ljubljani Ekološka trgovina v Ljubljani Mok'ca-več kot samo ekološka trgovina
  2. Celiakija - osebna zgodba Celiakija - osebna zgodba Moja zgodba o celiakiji - od diagnoze do normalnega življenja.
  3. Prosen kruh brez glutena Prosen kruh brez glutena Odličen in rahel, puhast prosen kruh, ki te ne bo razočaral!
  4. Ali je res potrebno namakati žita, stročnice in oreščke? Zakaj? Ali je res potrebno namakati žita, stročnice in oreščke? Zakaj? Preberi si, zakaj je dobro namakati žita, stročnice in oreščke.

BREZPLAČNA EKNJIGA