Tapioka kruhki

Tapioka kruhki

Tapioka kruhki

Odlični in hitro pripravljeni tapioka kruhki ali tapioka snack!

Sestavine:

- 2 jajci

- 160 g mleka

- 120 g oljčnega olja

- 2 čajni žlički soli

- 340 g tapiokine moke

- na koncu dodaš 130 g naribanega sira

 

Navodila:

Vse sestavine, razen sira dodaš v mešalnik (blender). Dobro zmiksaš (2 minuti), da nastane enakomerna zmes. Dodaš še nariban sir in mešalnik zaženeš le toliko da se malce razporedi po masi.

Pripraviš si pekač za mufine (priporočam pekač za mini mufine), maso vlivaš direktno v pekač, skoraj do vrha. Med peko močno narastejo. Količinsko je mase za 48 mini kruhkov. Narejeno maso lahko shraniš v hladilniku in jo porabiš v treh dneh. Pred peko jo ogreješ na sobno temperaturo in malo premešaš.

Pečeš v ogreti pečici na 200' C, približno 15 minut. 

Video recept si lahko ogledaš TUKAJ!

 

 

Related Posts
  1. Ekološka trgovina v Ljubljani Ekološka trgovina v Ljubljani Mok'ca-več kot samo ekološka trgovina
  2. Celiakija - osebna zgodba Celiakija - osebna zgodba Moja zgodba o celiakiji - od diagnoze do normalnega življenja.
  3. Prosen kruh brez glutena Prosen kruh brez glutena Odličen in rahel, puhast prosen kruh, ki te ne bo razočaral!
  4. Ali je res potrebno namakati žita, stročnice in oreščke? Zakaj? Ali je res potrebno namakati žita, stročnice in oreščke? Zakaj? Preberi si, zakaj je dobro namakati žita, stročnice in oreščke.

BREZPLAČNA EKNJIGA