Tapioka moka (tapiokina moka)

Tapioka moka (tapiokina moka)

Tapioka moka (tapiokina moka)

Si že slišal/-a za tapioka moko?

Tapioka moka je škrob, ki ga pridobivajo iz korenine cassave. Škrob je pridobljen skozi proces izpiranja in sekljanja. Ko sesekljano pulpo korenine stisnejo, dobijo tekoči škrobnat ekstrakt. Iz tega pa potem nastane tapioka moka. Naravno ne vsebuje glutena in je tako primerna za vse ki ga ne smete uživati. Če imate celiakijo, je seveda pomembno, da je tapioka moka označena kot BREZ GLUTENA, takšno dobite tukaj.

Tapioka moka je nepogrešljiva v peki brezglutenskih izdelkov. Kruhu, pecivu in testu doda hrustljavo skorjo in mehko ter sočno sredico. Ker je škrob, jo je priporočljivo mešati z drugimi mokami. Zelo je uporabna tudi za zgostitev jedi - manjšo količino moke in vode zmešate skupaj, da ni grudic, nato pa to zmešate med omako ki jo želite zgostiti.

Ker je tapioka moka brez vonja in okusa je enostavna za kombiniranje z drugimi živili, saj ne spreminja okusa jedi. Je odličen nadomestek ostalim škrobom in navadni moki pri zgoščevanju jedi. Vse sestavine v receptu res lepo poveže skupaj.

Tapioka moka je zelo uporabna, in je nadvse dobrodošla v vsaki kuhinji. 

 

 

Related Posts
  1. Ekološka trgovina v Ljubljani Ekološka trgovina v Ljubljani Mok'ca-več kot samo ekološka trgovina
  2. Celiakija - osebna zgodba Celiakija - osebna zgodba Moja zgodba o celiakiji - od diagnoze do normalnega življenja.
  3. Prosen kruh brez glutena Prosen kruh brez glutena Odličen in rahel, puhast prosen kruh, ki te ne bo razočaral!
  4. Ali je res potrebno namakati žita, stročnice in oreščke? Zakaj? Ali je res potrebno namakati žita, stročnice in oreščke? Zakaj? Preberi si, zakaj je dobro namakati žita, stročnice in oreščke.

BREZPLAČNA EKNJIGA