Zakaj je dobro uporabljati chia semena?

Zakaj je dobro uporabljati chia semena?

Zakaj je dobro uporabljati chia semena?

Preberi, zakaj je dobro, da jih vključiš v svojo prehrano.

Večkrat je govora o raznoliki prehrani, o tem, da v svoj jedilnik vključimo več različnih živil iz različnih skupin. Preberi si, zakaj je dobro da začneš uporabljati chia semena. So prava zakladnica hranil in zares enostavna za uporabo!

1. Kot vir vlaknin: chia semena vsebujejo velike količine topnih in netopnih vlaknin, ki lahko pomagajo uravnavati prebavo in spodbujajo občutek sitosti.

2. Kot vir beljakovin: chia semena so dober vir rastlinskih beljakovin, kar je lahko koristno za vegetarijance in vegane.

3. Kot spodbujevalec energije: chia semena so bogata z omega-3 maščobnimi kislinami, ki lahko pomagajo povečati raven energije in izboljšati splošno zdravje.

4. Kot pomoč pri hujšanju: ker chia semena vsebujejo veliko vlaknin in beljakovin, lahko pomagajo zmanjšati apetit in spodbujajo hujšanje.

5. Kot vir antioksidantov: chia semena so bogata z antioksidanti, ki lahko pomagajo pri zaščiti pred oksidativnimi poškodbami in vnetji.

6. Kot vir kalcija: chia semena so dober vir kalcija, ki lahko pomaga pri spodbujanju močnih kosti in zob.

7. Kot vir omega-3 maščobnih kislin: chia semena so eden najboljših rastlinskih virov omega-3 maščobnih kislin, ki so pomembne za zdravje srca in delovanje možganov.

Related Posts
  1. Tef - najmanjše žito na svetu, z bogato hranilno vrednostjo! Tef - najmanjše žito na svetu, z bogato hranilno vrednostjo! Pozabljeno žito z odličnimi lastnostmi!
  2. Psyllium - indijski trpotec Psyllium - indijski trpotec Zakaj je tako vsestransko uporaben?
  3. Koliko vlaknin je priporočljivo zaužiti? Koliko vlaknin je priporočljivo zaužiti? Zakaj so vlaknine tako pomembne v prehrani?
  4. Kvinoja - jo poznaš? Kvinoja - jo poznaš? Kaj je kvinoja in kako jo lahko uporabite v svojem jedilniku?

BREZPLAČNA EKNJIGA