Zakaj je prosena kaša tako dobra?

Zakaj je prosena kaša tako dobra?

Zakaj je prosena kaša tako dobra?

Prosena kaša - zakladnica hranil!

To, da imamo najboljšo proseno kašo ve že ogromno ljudi. Pri nas spada med najbolj prodajane izdelke, saj je drobna, se hitro skuha in je prijetnega, sladkastega okusa.

Vendar pa v sebi skriva ogromno hranil. Na telo deluje bazično in se priporoča da jo uživamo zelo pogosto. Prosena kaša je odlična za zajtrke, lahko iz nje pripravite slane in sladke narastke, kiše, zelenjavne polete, sladice in še marsikaj. Možnosti je neskončno! Če ne veš kako pripraviti odlične jedi, prebrskaj najine recepte za ideje.

Proso je skupina drobnosemenskih trav, ki jih gojimo kot žitarice ali krmo za živali. Prosena kaša je glavno živilo marsikje po svetu, predvsem v Afriki in Aziji, kjer ga uporabljajo za pripravo kaš, kruha in drugih jedi.
Prosena kaša je tudi naravno brez glutena, zaradi česar je priljubljena alternativa pšenici in drugim žitom za ljudi z občutljivostjo na gluten ali celiakijo (seveda je v primeru celiakije potrebno naročilo deklarirane prosene kaše brez glutena, ki je na voljo TUKAJ!).
Prosena kaša je tudi dober vir hranil, kot so beljakovine, vlaknine, vitamini B, železo in magnezij.
Je lahko prebavljiva in študije so pokazale, da ima lahko koristi za zdravje, kot je zmanjšanje tveganja za sladkorno bolezen tipa 2, bolezni srca in nekatere vrste raka.
Proseno kašo lahko skuhate kot riž ali ga uporabite v različnih receptih, kot so solate, juhe in enolončnice.Za več receptov klikni TUKAJ!

Related Posts
  1. Ekološka trgovina v Ljubljani Ekološka trgovina v Ljubljani Mok'ca-več kot samo ekološka trgovina
  2. Celiakija - osebna zgodba Celiakija - osebna zgodba Moja zgodba o celiakiji - od diagnoze do normalnega življenja.
  3. Prosen kruh brez glutena Prosen kruh brez glutena Odličen in rahel, puhast prosen kruh, ki te ne bo razočaral!
  4. Ali je res potrebno namakati žita, stročnice in oreščke? Zakaj? Ali je res potrebno namakati žita, stročnice in oreščke? Zakaj? Preberi si, zakaj je dobro namakati žita, stročnice in oreščke.

BREZPLAČNA EKNJIGA