Beljakovinska solata brez glutena

Beljakovinska solata brez glutena

Beljakovinska solata brez glutena

Tale solata je res hitro pripravljena, nasitna in lahko si jo narediš za več dni vnaprej!

Sestavine:

- 100 g rdeče kvinoje

- 100 g bele kvinoje

- 100 g čičerike

- paradižnik

- zelena in rumena paprika

- večja kumara

- avkado

- 50 g praženih mandljev

- sok ene limone

- čajna žlička sladke rdeče paprike

- poper

- 50 ml oljčnega olja

- peteršilj

- 100 g mladega sira (ali feta sir)


Navodila:

Čičeriko čez noč namočimo in potem skuhamo do mehkega. Kvinojo dobro speremo in kuhamo 15 minut. Med tem narežemo paradižnik, kumaro, papriko (in avokado) na manjše koščke. Dodamo kvinojo in čičeriko. Narežemo sir na manjše koščke, solimo po okusu, dodamo papriko in poper. V manjši sekljalnik nalijemo oljčno olje in dodamo mandlje ter sok ene limone. Dobro zmiksamo da nastane enakomerna zmes. To polijemo po solati, dodamo še nasekljan peteršilj in res dobro zmešamo. Solato postavimo v hladilnik da se dobro ohladi.

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.