Brezglutenski kruh s semeni

Brezglutenski kruh s semeni

Brezglutenski kruh s semeni

Odličen brezglutenski kruh s semeni.

Sestavine:

- 140 g ajdove moke
- 100 g rdeče kvinojine moke
- 65 g tapiokine moke
- 50 g mešanice semen
- 1 suhi kvas
- 1 žlička soli
- 3 žlice oljčnega olja
- 200 ml mlačne vode

Navodila:

Vse sestavine zmešamo v posodi za mešanje. Glinen pekač dobro namažemo z oljčnim oljem ali maslom, vanj damo maso in pustimo vzhajati na sobni temperaturi 30 minut.

Kruh postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut pokritega na 230 °C, nato še 10 minut v odkriti posodi. Temperature ne spreminjamo.

Kruh zavijemo v vlažno krpo in počakamo, da se ohladi. Zavitega postavimo v vrečko, da čim dlje ohrani svežino.

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.