Carski praženec

Carski praženec

Carski praženec

Carski praženec za kraljevo pojedino.

Sestavine:

- 3 rumenjake
- 1,5 žličke sladkorja- ščepec soli

- čajna žlička vinskega kamna
- 100 g sladke smetane
- 100 g moke
- 50 g rozin
- 4 beljake
- 40 g kuhanega masla (ghee) ali navadno

Navodila:

Rumenjake, sladkor in sol penasto umešamo in postopoma dodajamo smetano, moko in rozine. Beljake stepemo v trd sneg in ga previdno vmešamo v testo. V ponvi segrejemo 20 g kuhanega masla, nanj zlijemo testo in pečemo dokler spodnja stran rahlo ne porjavi. Praženec obrnemo in ga z dvojimi vilicami natrgamo na kose. Dodamo preostalo kuhano maslo in med mešanjem popečemo. Na koncu po želji postrežemo s sladkorjem ali domačo marmelado.

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.