Domača granola iz svežih ovsenih kosmičev

Domača granola iz svežih ovsenih kosmičev

Najboljša domača granola.

Sestavine:

- 500 g sveže mletih ovsenih kosmičev

- 150 ml hladno stiskanega kokosovega olja

- 2 žlici medu

- ščepec soli

- vanilija v prahu

- cimet

- pest goji jagod

- pest chia semen

- pest rozin ali drugi dodatki po želji

 

Navodila:

Ovsene kosmiče stresemo v večjo posodo, dodamo cimet, vanilijo in ščepec soli. Dobro premešamo. Na zmernem ognju raztopimo kokosovo olje in dodamo med. Vse skupaj na hitro premešamo in zlijemo na kosmiče. Z roko dobro premešamo, da se kosmiči prepojijo z oljem in medom. Razporedimo na pekaču, obloženem s peki papirjem in pečemo v pečici na 180 °C približno 15 minut. Vmes lahko večkrat premešamo. Pazimo, da ne pečemo preveč, saj se lahko hitro zažge :)

Ko je granola narejena, jo ohladimo in dodamo dodatke po želji. Sama najraje uporabim goji jagode, chia semena, rozine .... Možnosti je nešteto!

Pa dober tek!

Izdelki, uporabljeni v receptu
Copyright © 2025 Mok'ca d.o.o. Vse pravice pridržane.