Jagodna pita

Jagodna pita

Jagodna pita

Jagodna pita iz riževe in tapiokine moke.

Sestavine

Testo:

Nadev:

  • 400g jagod
  • 1 žlica tapiokine moke
  • 1 žlica medu
  • Malo vode

 

Navodila

Za testo vse sestavine zmiksamo v blenderju, testo bo mehko ampak se bo kmalu napilo in strdilo. Pokrijemo s folijo za živila in postavimo v hladilnik za 20 min. Razvaljamo med dvema kosema peki papirja in polozimo v pekac za pito (22cm) odvecno testo razvaljamo in izrežemo trakove široke približno 1cm. Postavimo na stran.

Nadev pripravimo tako da jagode očistimo in narežemo na majhne koščke, postavimo na štedilnik in dodamo 1 žlico medu, zmešamo in počakamo da zavre, ko malo povre dodamo tapiokino moko zmešano z malo vode in mešamo dokler se ne začne zgoščevati. Odstavimo in prelijemo v pripravljeno testo.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj okoli 15 min. Ko robovi postanejo zlato rjavi.

Počakamo da se ohladi, hranimo v hladilniku

Pa dober tek!

BREZPLAČNA EKNJIGA