Kakšne so prednosti fermentiranega kruha?

Kakšne so prednosti fermentiranega kruha?

Kakšne so prednosti fermentiranega kruha?

Preberi si prednosti uživanja kruha z drožmi!

Zakaj bi sploh pekli fermentiran kruh?

Kruh iz kislega testa je narejen z naravnim postopkom fermentacije, ki vključuje divje kvasovke in mlečnokislinske bakterije. Ta postopek fermentacije zagotavlja številne koristi za zdravje:

1. Izboljšana prebava: kruh iz kislega testa je lažje prebavljiv kot običajni kruh, ker proces fermentacije delno razgradi gluten in druge kompleksne ogljikove hidrate. To lahko pomaga zmanjšati napenjanje, pline in druge prebavne težave.

2. Nižji glikemični indeks: kruh iz kislega testa ima nižji glikemični indeks kot navaden kruh, kar pomeni, da počasneje dviguje raven sladkorja v krvi. To lahko pomaga preprečiti skoke krvnega sladkorja in zmanjša tveganje za sladkorno bolezen tipa 2.

3. Povečana absorpcija hranil: Postopek fermentacije v kruhu iz kislega testa lahko poveča biološko uporabnost hranil, kot sta železo in cink.

3. Bogat s hranili: kruh iz kislega testa je bogat s hranili, kot so železo, cink in vitamini B, ki so pomembni za dobro delovanje našega imunskega sistema.

4. Daljši rok uporabnosti: kruh iz kislega testa ima daljši rok uporabnosti kot navaden kruh, ker kislost testa preprečuje rast plesni in bakterij.

5. Edinstven okus: kruh iz kislega testa ima edinstven pikanten okus, ki je rezultat procesa fermentacije, zaradi česar je zelo priljubljen med ljubitelji kruha.

Če si želiš začeti, pri nas dobiš aktivne droži, brez glutena, tukaj: https://www.mokca.si/drozi-brez-glutena.html

In pa knjigo s petimi odličnimi recepti za enostavno pripravo kruha brez glutena z drožmi: https://www.mokca.si/knjizica-receptov-za-peko-brezglutenskega-kruha-z-drozmi.html

Related Posts
  1. Ekološka trgovina v Ljubljani Ekološka trgovina v Ljubljani Mok'ca-več kot samo ekološka trgovina
  2. Celiakija - osebna zgodba Celiakija - osebna zgodba Moja zgodba o celiakiji - od diagnoze do normalnega življenja.
  3. Prosen kruh brez glutena Prosen kruh brez glutena Odličen in rahel, puhast prosen kruh, ki te ne bo razočaral!
  4. Ali je res potrebno namakati žita, stročnice in oreščke? Zakaj? Ali je res potrebno namakati žita, stročnice in oreščke? Zakaj? Preberi si, zakaj je dobro namakati žita, stročnice in oreščke.

BREZPLAČNA EKNJIGA