Skutni cmoki z mletimi mandlji - brez glutena

Skutni cmoki z mletimi mandlji - brez glutena

Skutni cmoki z mletimi mandlji - brez glutena

Mmmm, zelo dobri skutni cmoki z mletimi mandlji

Sestavine:

Sestavine:

- 500 g skute (pasirane)

- 200 g rjave riževe moke

- 3 velike žlice psylliuma

- 3 jajca

- ščepec soli

praženi mandlji

- kocke sladkorja (po želji)

 

Navodilo:

Skuto, jajca, psylium, sol in riževo moko dobro zmešamo v gosto zmes. Maso postavimo v hladilnik za 30 minut. Ko je ohlajena, vzamemo pest mase, vanjo postavimo slivo in kocko sladkorja, ter jo zapremo, naredimo večje krogle. Kuhamo 15 minut v vreli, malce osoljeni vodi.

Medtem ko kuhamo cmoke, pa v seklalniku (blenderju) zmeljemo pražene mandlje, da dobimo bolj grob prah. Še tople povaljamo v mandljih in postrežemo še tople.

Pa dober tek!

 

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.